VICTORIA K: “Essentia”

ALBUM

Είδος: Symphonic Metal
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνια κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Δεύτερη full legth κυκλοφορία για αυτή τη symphonic metal μπάντα από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, που μετά και από ένα πετυχημένο single και ένα στη χώρα τους, φιλοδοξούν να γίνουν ευρύτερα γνωστοί και έξω από αυτή.

Από το όνομα συμπέρανα ότι μάλλον μιλάμε για συγκρότημα ουσιαστικά του ενός ατόμου και τις υποψίες μου επιβεβαίωσε το δελτίο τύπου της εταιρείας, πως το “Essentia” ξεκίνησε σαν solo project και στη συνέχεια μπήκαν και οι υπόλοιποι μουσικοί. Πυρήνας του όλου project είναι η αοιδός Victoria K, η οποία από μικρή είναι στο χώρο, αφού ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας διασκευές γνωστών metal τραγουδιών στο you tube.

Το “Essentia” διαρκεί περίπου 40 λεπτά και περιέχει 10 συνθέσεις. Σαν σημείο αναφοράς της μουσικής τους μπορούμε να πούμε ότι είναι συγκροτήματα σαν τους Evanescence και τους Within Temptation. Το θέμα με αυτόν το δίσκο είναι ότι παρόλο που δεν είναι κακός, δεν έχει και κάτι να σε κερδίζει. Για παράδειγμα η παραγωγή θα μπορούσε να είναι καλύτερη, με τα όργανα να ακούγονται πιο καθαρά και τον ήχο να είναι πιο πομπώδης. Στις συνθέσεις παρόλο που συνεργάζονται με τη φιλαρμονική της Βουδαπέστης, ο ρόλος της ορχήστρας περιορίζεται σε καθαρά υποστηρικτικό, με λίγα έγχορδα και κάποιες μελωδίες στο πιάνο να μην σώζουν την κατάσταση. Όσο αφορά στα ίδια τα τραγούδια,αν και άκουσα τον δίσκο 7-8 φορές, οι Victoria K δεν κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον μου σε καμία περίπτωση. Χιλιοπαιγμένες ιδέες χωρίς ιδιαίτερη ζωντάνια, απλοϊκές μελωδίες, ελάχιστα solos και riffs που αξίζουν. Το μόνο τραγούδι που κάπως ξεχωρίζει είναι το “The Haunting”. Όσο για τη Victoria K, η φωνή της ναι μεν είναι συμπαθητική, αλλά μου φάνηκε μονότονος ο τρόπος που τραγουδούσε. Δυστυχώς γι’ αυτήν, ο ανταγωνισμός στο συμφωνικό metal είναι πολύ μεγάλος και χρειάζεται περισσότερα για να ξεχωρίσεις.

Δεν νομίζω ότι το “Essentia” είναι ένα album που θα έδινα σε κάποιον να ακούσει, καθώς είναι ο ορισμός του μέτριου δίσκου, με μεγάλο πρόβλημα την έλλειψη πρωτοτυπίας και ζωντάνιας. Προτείνεται μόνο για τους πολύ φανατικούς του ιδιώματος.

Facebook: https://www.facebook.com/victoriakofficial/

1040

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.