THE NOISE FIGURES

INTERVIEW

Με ένα τέλειο ξόρκι καταφέρνουν να ξεγελάσουν τον Θάνατο! Με ένα ακόμη όμορφο album, το αθηναϊκό ντουέτο των The Noise Figures προσημειώνει το όνομα του στην επόμενη έκδοση του βιβλίου της μουσικής ιστορίας και ο Δημήτρης Μαρσέλος αφού απόλαυσε την ακρόαση του, συνομίλησε μαζί τους, τηρώντας τα πρωτόκολλα υγείας!

Καλησπέρα και καταρχάς συγχαρητήρια για το απολαυστικό νέο album σας! Φάνηκε προφητικός ο τίτλος τελικά, αφού οι ζωές μας πέτρωσαν για αρκετές ημέρες, σαν τα θύματα της Μέδουσας που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του “The Perfect Spell”. Ήταν τυχαία η επιλογή του μυθολογικού αυτού “τέρατος”;
Καλησπέρα Δημήτρη! Ευχαριστούμε πολύ. Η μέδουσα ήταν η μία από τις τρεις γοργόνες. Η μόνη θνητή. Η συμφιλίωση με τον θάνατο και η αναζήτηση του τρόπου να τον ξεπεράσεις ως ιδέα με τον τρόπο ζωής σου είναι το κεντρικό θέμα του τέταρτου δίσκου μας.

-Ποιο είναι το ιδανικό ξόρκι για να καλυτερεύσουν οι ζωές μας, κατά τη γνώμη σας; Φαίνεται σαν συγκρότημα πάντως να το έχετε βρει και ρετουσάρετε τον ήχο σας με προσεκτικές, αλλά έντονες πινελιές.
Εμείς νιώθουμε πως έχουμε βρει το δικό μας ιδανικό ξόρκι και μιλάμε για αυτό από το πρώτο κομμάτι που ανοίγει το νέο μας δίσκο, το “I Cheat Death”. Για εμάς αυτό είναι να δημιουργούμε και να ακολουθούμε όσο μπορούμε τη δική μας πραγματικότητα και η μουσική είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της. Αυτή τη φορά προσπαθήσαμε αυτό το ρετουσάρισμα να είναι όσο πιο ανεπαίσθητο γίνεται, ώστε να ακουστούμε στην ηχογράφηση ακριβώς όπως και στις συναυλίες μας.

-Στο “Telepath” ήδη φαινόταν πως έχετε παραδοθεί εν μέρει, στο μουσικό σκοτάδι, το οποίο βέβαια, εξαρχής ήταν κομμάτι σας. Στο “Perfect Spell” σαν να έχετε πέσει με τα μούτρα στα σκοτεινά blues των 70s μου φαίνεται. Που οφείλεται αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε καθόλου σκοτεινοί σαν άνθρωποι, αλλά αυτή τη φορά η επιλογή της διαδρομής που ακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια των συνθέσεων και των στίχων είχε να κάνει όντως με αναφορές σε πιο σκοτεινούς ήχους. Αυτό συνέβη χωρίς καν να το καταλάβουμε ή να το επιλέξουμε συνειδητά. Παρόλα αυτά μέσα στο δίσκο θα βρει κανείς και στιγμές όπως το “Road Rage” ή το “Witness”, που δείχνουν αρκετά πιο φωτεινές.

-Είναι η τρίτη φορά που συνεργάζεστε με τον Άλεξ Μπόλπαση. Έχει μερίδιο ευθύνης για τη βαρύτητα του αποτελέσματος ή το ύφος της κυκλοφορίας ήταν προαποφασισμένο;
Εμείς απλά μπήκαμε στο στούντιο, παίξαμε live 8 κομμάτια και ο Άλεξ μαζί με τον ηχολήπτη μας Νίκο Τριανταφύλλου έκαναν την υπόλοιπη δουλειά.

-Παρατηρώ επίσης πως είναι η πρώτη φορά που για το mastering περάσατε τα σύνορα. Τι διαφορές βλέπετε στην αποτελεσματικότητα των αλλοδαπών σε σχέση με αντίστοιχους επαγγελματίες εδώ;
Ο Nick Townsend είχε ξανασυνεργαστεί πολύ πετυχημένα με τον Άλεξ και ήταν η κατάλληλη επιλογή για τη συγκεκριμένη στιγμή μιας και βιαζόμαστε αρκετά και γνωρίζαμε ότι μπορούσε να δουλέψει πολύ γρήγορα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά.

-Η κυκλοφορία του “The Perfect Spell” ήρθε σε μια από τις πιο περίεργες περιόδους της ανθρωπότητας και σίγουρα, την πιο περίεργη σε σχέση με την τέχνη. Πως θα κινηθούν οι Noise Figures στη νέα αυτή εποχή;
Ήδη αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες συναυλίες μας για την άνοιξη, οπότε κάνουμε λίγη υπομονή και θα ενεργήσουμε σύμφωνα με όποια δεδομένα έχουμε. Δυστυχώς είναι κάπως δύσκολο να κάνεις πλάνα αυτή την εποχή, οπότε εμείς απλά θα συνεχίσουμε να παίζουμε και να γράφουμε νέα μουσική.

-Το κομμάτι που μου δημιούργησε τις περισσότερες εικόνες ήταν το “Echoes down the hall”. Φαντάστηκα μια ιστορία με φαντάσματα και ο στίχος που με έκανε να το προσέξω ήταν “Now I know I hate when you go”. Από που εμπνεύστηκες τους στίχους;
Είναι η αφήγηση ενός ονείρου που είχα και ίσως το μόνο καθαρά ερωτικό κομμάτι του δίσκου. Ο συγκεκριμένος στίχος δηλαδή θέλει να πει ξεκάθαρα αυτό που λέει. Ίσως όμως αξίζει να μην εξηγείς τελείως τους στίχους και να αφήνεις τον ακροατή να ταυτίζεται με όποιον τρόπο νιώθει καλύτερα μαζί τους.

-Ποιους στίχους από το νέο σας album θα τραγουδούσες για να μας προστατεύσεις από τον COVID-19; Θα είναι το δικό μας τέλειο ξόρκι!
Sitting on the hillside
Burning in the sunshine
Always on the joyride
I cheat death

-Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και εύχομαι σύντομα να σας απολαύσουμε και ζωντανά!
Εμείς ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!

Facebook: https://www.facebook.com/thenoisefigures
Instagram: https://www.instagram.com/thenoisefigures/
Bandcamp: https://thenoisefigures.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6fzt9vFtwsqevGNU0Jnp9b

985

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.