THE RED SHORE: “The Avarice of Man”

Παρακαλούνται οι μη- έχοντες αντοχή σε brutal ακούσματα να σταματήσουν εδώ την ανάγνωση αυτού του κειμένου. Διότι οι The Red Shore δεν απευθύνονται σε όσους αρέσκονται να ακούν μελωδικές μπαλάντες στο ημίφως και να μελαγχολούν και γενικότερα σε ευαίσθητα αυτάκια.

Το τεχνικό brutal death που πρεσβεύουν οι Αυστραλοί, θα κάνει αρκετούς φίλους του είδους να χαμογελάσουν, μιας και πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη κυκλοφορία, είτε μιλάμε για τις συνθέσεις, είτε για την παραγωγή, είτε ακόμα και για το artwork. Εντωμεταξύ πίσω από τη μπάντα υπάρχει μια τραγική ιστορία, όπου δύο βασικά μέλη (Damien Morris- φωνητικά και Andy Milner- μπάσο) έπεσαν θύματα τροχαίου το 2007 στο tour bus που επέβαιναν και έχασαν τη ζωή τους. Τελικά αυτό το συμβάν έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο υπόλοιπο συγκρότημα και μετά κόπων και βασάνων, κυκλοφορούν φέτος το “The Avarice of Man”, με νέα μέλη στις τάξεις τους. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τους εναπομείναντες και όσους είχαν πιστέψει στο σχήμα εξ αρχής. Δεν είναι ότι καινοτομούν ιδιαίτερα. Ούτε το ότι είναι πιο τεχνικοί από άλλους. Είναι το γεγονός πως όλο το album είναι καλοδουλεμένο και προσεγμένο, ενώ η ίδια η μπάντα είναι άψογη εκτελεστικά, παρουσιάζοντας ένα σωστό και δεμένο σύνολο. Το cd “βαράει” αλύπητα από το δεύτερο κιόλας λεπτό (εξαιρώ το πρώτο που είναι μια γαλήνια εισαγωγή) και δε σταματάει ως το τέλος. Εδώ λοιπόν υπάρχει ψωμί και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και στο μέλλον. Εν κατακλείδι, το “The Avarice of Man” είναι πραγματικά ο δίσκος που όταν θα ακούτε σε μεγάλη ένταση (όπως πρέπει δηλαδή), θα κάνει όλους τους γείτονες να σιχτιρίζουν την ώρα που βρεθήκατε δίπλα τους, και αυτό το λέω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!


892

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.