SKELETAL REMAINS: “Fragments of the ageless”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Century Media
Ημ. κυκλοφορίας: 8 Μαρτίου 2024

DEATH…DEATH.
-Who’s knocking?
-Αυτός! 1-0

Goal από τα αποδυτήρια και πάλι για τους Καλιφορνέζους Skeletal Remains που παρουσιάζουν το πέμπτο τους ολοκληρωμένο δημιούργημα που θα σε αποδομήσει αργά και σταθερά, όπως αποδομείται ο βορβόλακας στο υπέροχο εξώφυλλο του “Fragments of the ageless”.
12 χρόνια παρουσίας για τους Αμερικανούς, τους βρίσκουν σε υπέροχη φόρμα, να προσφέρουν σφυροκοπικό, βαρύ και μιντ-τεμπικό, διπεταλάτο death metal στα πρότυπα της μεγάλης της Φλόριντα σχολής, κυρίως κοιτώντας προς τη μεριά των Morbid Angel/Deicide, αλλά και φέροντας στο DNA τους ένα σκαλοπάτι από Pestilence.

Βαρυσήμαντα riffs, κιθαριστικά solos που δίνουν λίγη φωτεινότητα στην καφρίλα τους, σε 45 λεπτά αβυσσαλέου death metal από ένα συγκρότημα, από τα πιο σημαντικά της νέα γενιάς. Η παραγωγή έχει βουτηχτεί στο 23ο καζάνι (όπως μπαίνεις δεξιά) της απεικονιζόμενης κόλασης και η λάβα της σε καίει καθόλη τη διάρκεια του album. Εκείνο που ακούγεται ξεκάθαρα να υπερέχει και να οδηγεί το σώμα σου στην γκρούβα είναι ο ήχος των τυμπάνων, με το μπάσο να λάμπει όποτε του δίνεται η ευκαιρία (ακούστε το “Forever in Sufferance”), δίνοντας την εντύπωση ενός στιβαρού συνόλου, με κερασάκι στην τούρτα την βαθιά λασπωμένη φωνή του Chris Monroy.

Παραδοσιακό, πλην ιδιαίτερα τεχνικό, death metal που ακολουθεί πιστά τη συνταγή που έχει γράψει στον τσελεμεντέ του ήχου η παρέα του David Vincent, που δεν σου προκαλεί κάποια έκπληξη, αφού ξέρεις ήδη τι να περιμένεις, αλλά οι Skeletal Remains το παραδίδουν με τόση ακρίβεια και ευκρίνεια, γεγονός που τους κάνει σημαντικούς για τη συνέχιση του είδους.

Το “Fragments of the ageless” θα είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του ιδιώματος για το 2024 σε έναν χρόνο που έχει αρχίσει ήδη να είναι πλούσιος (βλέπε Master, έρχεται και νέο Aborted) και ένα άκουσμα που θα απασχολήσει όλους τους φίλους του αγριεμένου metal.

Να εύχεσαι με το πέρας της ακρόασης να μη γίνει ένα ακόμη μάτσο κόκαλα, στον σωρό με τα σκελετικά απομεινάρια.

Official Site: https://www.skeletal-remains.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SkeletalRemainsDeathMetal/
Instagram: https://www.instagram.com/skeletalremainsofficial/

221

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.