ROKETS: “Break Free”

ALBUM

Είδος: Garage Rock
Εταιρεία: The Sign Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Δεκεμβρίου 2022

STOP THE PRESSES! H Σκανδιναβία βγάνει γαμάτο ροκενρόλ!!1!!

Μπορεί η Φινλανδία να μην ανήκει τυπικά στις Σκανδιναβικές χώρες, πολιτισμικά και χωροταξικά όμως εκεί βρίσκεται. Από την πρωτεύουσα της μας έρχονται οι Rokets και είναι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το δεύτερό τους full length album, ονόματι “Break Free”, το οποίο αναμένεται να βρεθεί στα physical και digital ράφια στις 9 του Δεκέμβρη. Ας το πούμε από τώρα. Αν είσαι fan της σκηνής, μην κάνεις το λάθος να το αγνοήσεις.

Από το πρώτο “Burn Down the Wall” ξεκινάς να χτυπάς πόδι και να κουνάς κεφάλι, στο δεύτερο “Destroyer” έχεις σηκωθεί και πανηγυρίζεις λες και έβαλες γκολ στο 90’. Για μένα εύκολα το πιο δυνατό κομμάτι του δίσκου. Ότι θες στο ροκενρόλ σου. Ένταση και ταχύτητα στις κιθάρες, gnarly φωνητικά α λα Hank Von Hell, τζατζίκι, κρεμμύδι, την πίτα αλάδωτη και τον σκύλο χορτάτο. Γενικά είναι γνήσια τέκνα των Turbonegro, και φαίνεται.

Το κομμάτι που φέρει τον τίτλο του άλμπουμ συνεχίζει στα ίδια πλαίσια, για να φτάσουμε στο πιο συγκρατημένο και καθαρό “Best Kept Secret”, και πίσω στους πανηγυρισμούς με το “Straight from the Source”. Ακολουθεί το σινγκλακι “Cherry Kiss”. Σοφή επιλογή, καθώς ξεχειλίζει από ντέφια και κέφια. Συνέχεια με “Night Time” (ό,τι πιο κοντινό σε filler έχει ο δισκος) και “(Always) On the Line” (“Νever too low, Νever too high, Staying always on the line”, “τσαααακ στην μέση” σαν να λεμε). O δίσκος κλείνει πολύ όμορφα προβάλλοντας την πιο ευαίσθητη πλευρά του ροκενρόλ με το “Roots”.

Εξαιρετικό άλμπουμ από τους Rokets, δεν του/μου έλειψε τίποτα και με άφησε να θέλω κι άλλο. Σαφές και αποφασιστικό βήμα μπροστά μετά το προπέρσινο “Fast Times”, δείχνει μια μπάντα που έχει κατασταλάξει στο τι θέλει να κάνει και με ποιόν τρόπο. Θέλει να παίξει καβλοροκενρόλ και να σε κάνει να κουνήσεις το κεφαλάκι/ποδαράκι/κωλαράκι σου. Καλό για σένα θα είναι να μην το αφήσεις να περάσει έτσι, αξίζει την προσοχή σου και πιστεύω πως θα σε κερδίσει με την μία. Για εμένα πάντως ήταν έρωτας με την πρώτη αυτιά.

Bandcamp: https://rokets.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/roketshelsinki/
Instagram: https://www.instagram.com/roketshelsinki/

516

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.