DEATHSTORM : "Reaping What Is Left"

8 έτη πορείας για το αυστριακό τρίο που εδρεύει στο Graz και με την τελευταία κυκλοφορία “Reaping What Is Left” από την High Roller Records έφτασαν αισίως στα 3 full length, 2 Ep, 1 split και 1 compilation album.

Επηρεασμένοι από την πολιτιστική κληρονομιά της κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα από συγκροτήματα τύπου Kreator, Celtic Frost, Sodom και Destruction, οι Deathstorm με την τελευταία κυκλοφορία τους μας επιβεβαιώνουν πως το ακραίο Thrash Metal παραμένει αέναο και στέκεται βράχος απέναντι σε κάθε μουσική μόδα.

Ταγμένοι στον φυσικό ξερό ήχο, χωρίς πολλά πειράγματα στην παραγωγή του, μας προσφέρουν μουσική γεμάτη aggressive συναισθήματα. Σε κανένα σημείο δεν θα ακούσεις μεσαίας κλίμακας ρυθμό. Τα άκρως ρυθμικά riff που κυριαρχούν, οδηγούν σε άνοιγμα pit και συνεπαίρνουν κάθε σβέρκο να σπάσει τα άλατα του. Αστεράτα τύμπανα που ευθύνονται για τις υψηλές ταχύτητες, ακούς από το πρώτο εως το τελευταίο δευτερόλεπτο και η μπασογραμμή δένει αρμονικά στο backround σαν αφανής ήρωας.

Στο μικρόφωνο δεν χρειάζονται σχόλια, καθώς η χροιά του Mac παραπέμπει σε Petrozza – Martin και δένει αρμονικά με το έγχορδο και κρουστό σύνολο.

Ενδιαφέρουσα δουλειά που σίγουρα θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του ακραίου ήχου.

426

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.