RICKY WARWICK: “When Life Was Hard And Fast”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 φεβρουαρίου 2021

Είναι και μερικοί τύποι που δεν σταματούν να σε εκπλήσσουν ρε παιδί μου. Έτσι, σου πετάνε “κεραμίδες” στο άσχετο που σε κάνουν και μένεις άγαλμα (πες το και μαλάκας, δεν πειράζει).

Ο λόγος αυτή τη φορά είναι ο μεσήλιξ πλέον Ricky Warwick, ο βορειοϊρλανδός αυτός rocker που έμεινε στη μνήμη κυρίως της γενιάς των ’90s, όταν και απέκτησε μια πρώτη φήμη εξαιτίας της σχέσης του με την πάλαι ποτέ rock ντίβα / παρουσιάστρια του MTV Vanessa Warwick και μια έξτρα αναγνώριση με τους The Almighty με τους οποίους δημιούργησε 8 albums. Παράλληλα συντήρησε μια σεβαστή solo καριέρα και ταυτόχρονα διαπρέπει με τους Black Star Riders του γερόλυκου Scott Gorham των Thin Lizzy.

Δημιουργικότατος λοιπόν ο Ricky, επανέρχεται με ένα ακόμη solo album για το οποίο θα έλεγα ξεκάθαρα και από την αρχή ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο album εξαιρετικών hard rock τραγουδιών (Μαρσέλο, είχες απόλυτο δίκιο).

Έχοντας ένα πολύ δυναμικό τρίο από πίσω του, ο Warwick ακούγεται ενθουσιώδης, ζωηρός, σαν post -”έφηβος στα ντουζένια του. Άψογος και πολύ ώριμος ερμηνευτικά, αφήνει όλο το απόσταγμα της εμπειρίας του να ρεύσει άνετα μέσα από ένα σύνολο πολύ καλογραμμένων κομματιών τα οποία προκαλούν πολύ ισχυρά συναισθήματα. Ανθεμικά, καθαρά hit αέρα ρεφρέν, ξεσηκωτικά κουπλέ, πολύ όμορφοι στίχοι, μουσική που μπαίνεις με τη μια στο πνεύμα τους με την πιο προσεγγιστική νοοτροπία που μου έρχεται στο νου να είναι οι Bon Jovi, συνεπώς ολάκερο το γκαυλιάρικο U.S. hard rock που γαλούχησε λίγο-πολύ το σύνολο των rockers / metallers εδώ και 4 περίπου δεκαετίες.

Πανέμορφο τα “When Life Was Hard And Fast”, “You Don’t Love Me” και “Fighting Heart” στο ύφος των Bon Jovi, τα “Time Don’t Seem To Matter”, “I Don’t Feel At Home” και “Clown Of Misery” που είναι γλυκύτατες μπαλαντάρες, από αυτές που θα σου θυμίσουν πολλές προσωπικές καταστροφές σου, τα “Gunslinger” και “Never Corner A Rat” τα οποία φέρουν στοιχεία από την τέχνη του Alice Cooper και του Iggy Pop, το “Still Alive” που έχει τη σφραγίδα των Thin Lizzy (απολύτως φυσιολογικό) ενώ το επιλογικό “You’re My Rock N Roll” είναι ένα γρήγορο rock ‘n’ roll κομματάκι το οποίο μάλλον είναι ο ιδανικός τρόπος για να κλείσεις έναν δίσκο τέτοιου ύφους, σαν το τέλος ενός άκρως διασκεδαστικού party.

Η μουσική που περιέχεται στο “When Life Was Hard And Fast” είναι γνήσιο αμερικάνικο hard rock της πιο ένδοξης εποχής του, δηλαδή τα ’80s. Μιλάω για οικειέστατο υλικό, από αυτό που κάποτε έβαζες σε κασσέτα στο αυτοκίνητο για να κάνεις τις βόλτες σου, από αυτό που συντρόφευε τα μπεκρουλιασμένα σαββατόβραδά σου, από ένα παρελθόν που φαντάζει τόσο μακρινό, από εποχές που το rock ‘n’ roll dream ήταν ζωντανό. Τέχνη για έρωτα και αισιοδοξία, πράγματα που σπανίζουν πλέον στον γαμώκοσμο. Μουσική που υμνεί τη ζωή, όχι μόνο την επιβίωση. Συναρπαστικό album, λογικά θα έχει θέση στην TOP λίστα στο τέλος της χρονιάς. Well done mate.

Facebook: https://www.facebook.com/ricky.warwick/

Official page: https://www.rickywarwick.com/

500

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.