POWERSTORM: “Act II”

ALBUM

Είδος: Heavy / Power Metal
Δισκογραφική: Aνεξάρτητh κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Οκτωβρίου 2023

Powerstorm είναι το όνομα του one-man project του κιθαρίστα Κώστα Φαλιέρου ο οποίος πριν από μια ντουζίνα χρόνια κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά “Act I” και τώρα επανέρχεται με το νέο του υλικό που τιτλοφορείται ως “Act II”.

O κιθαρίστας, με τη βοήθεια του Νίκο Μιχαλακάκου στο μπάσο, παράγει αρκετά καλό συνθετικά heavy / power metal με ευρεία γκάμα επιρροών, πρόκειται για ένα άμεσο και εύληπτο άκουσμα που είναι εύκολο για τον ακροατή να μπει στο πνεύμα του. Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά (αναμενόμενο αυτό) είτε στη riffoλογία των κομματιών είτε στα εξαιρετικά solos (είτε στην κιθάρα είτε στα keyboards) και ποικίλη ρυθμικότητα που άλλοτε είναι στακάτη mid tempo και σε αρκετές στιγμές γρήγορη στα πλαίσια του power metal των Stratovarius (για παράδειγμα στο “Burning Eyes”) ή των Riot (θαυμάσιο το “Never Let Go” με εξαιρετικό ρεφρέν). Η κατάρτιση του Φαλιέρου είναι έκδηλη και έχει την ικανότητα να μετουσιώνει τις πολύ καλές ιδέες του. Φωνητικώς επίσης έχει αρκετά καλή όσο και αυτόνομης χροιάς φωνή, δεν αναλώνεται σε φλύαρες υψιφωνίες και είναι επαεκής στα φωνητικά καθήκοντά του.

Πέρα από τα προαναφερθέντα. γενικώς τα κομμάτια του “Act II” είναι πολύ ενδιαφέροντα για το είδος που διαπραγματεύονται και οι οπαδοί του heavy / power θα συμπαθήσουν το Jag Panzer / Dio “Fading Horizon”, το “Lost” που μου θύμισε Queensryche, τον “αέρα” από τους Megadeth των 90’s στο “Ember Fire” και το γαμάτο ομώνυμο κομμάτι “Powerstorm” που ζέχνει επικότητα στο στυλ των Jag Panzer. Σφιχτοδεμένο υλικό που με μια πιο πομπώδη παραγωγή ίσως να ακουγόταν πιο μεγαλοπρεπές (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η παραγωγή είναι κακή).

Το “Act II” συνθετικά είναι ένα πολύ αξιοπρεπές album και οι φίλοι των επιρροών τους και οι “θαμώνες” του καθαρού heavy με power metal προεκτάσεις θα το συμπαθήσουν. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι με μια πλήρη μπάντα από πίσω του θα ακουγόταν ακόμη πιο ενθουσιώδες. Με δεδομένο ότι πρόκειται για δουλειά ενός και μόνο ατόμου, η απόπειρα είναι πολύ καλή και ο Κώστας Φαλιέρος δικαιούται να αισθάνεται ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Εύχομαι να μην περάσουν άλλα 15 χρόνια μέχρι την επόμενη δουλειά του γιατί το ταλέντο υπάρχει και οι τομείς που χρήζουν βελτίωση στη μουσική των Powerstorm εστιάζονται σε τεχνικά θέματα (που είναι ταυτόχρονα και θέμα badget και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό στις εποχές που ζούμε). Επί του παρόντος ο γράφων αποδίδει θετικό πρόσημο.

Facebook: www.facebook.com/pages/PowerstorM

610

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.