ORPHAN DEVIL: “Victims Of The Night-Drifting Away”

EP

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Gates Of Hell Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου 2020

Οι Orphan Devil είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα από τη Φινλανδία και το συγκεκριμένο EP που έπεσε στα χέρια μου είναι η πρώτη κυκλοφορία τους. Περιλαμβάνει 2 συνθέσεις, τα “Victims Of The Night” και “Drifting Away”, στα οποία αποτυπώνεται η προσπάθεια των Φινλανδών να παίξουν heavy metal, όπως το όρισαν οι Iron Maiden και λοιπά μεγαθήρια των ’80ς.

Η μπάντα από τη χώρα των χιλίων λιμνών, πήρε το όνομά της από ένα single των Σουηδών Shakespeare και σχηματίστηκε το 2016. Το 2019 ήρθε στο συγκρότημα ο τραγουδιστής Perttu Koivunen και έτσι το ρόστερ ήταν πλέον έτοιμο.

Αρχικά οι Orphan Devil έχουν επιλέξει η παραγωγή του EP να είναι “old school” και καλά κάνουν, αφού αυτή η προσέγγιση ταιριάζει αρκετά με τις συνθέσεις τους. Ο ήχος μπορεί να είναι vintage, αλλά όλα ακούγονται “πεντακάθαρα”. Η ένστασή μου είναι ότι η φωνή του τραγουδιστή ακούγεται λίγο πιο πίσω σε σχέση με τα όργανα και θα μπορούσε να έχει αναδειχθεί περισσότερο. Επίσης, παρόλο που ο Perttu Koivunen δείχνει ότι έχει φωνητικά αρκετές δυνατότητες, σε κάποια σημεία κάνει κάποια λαθάκια, ίσως λόγω ενθουσιασμού. Το πρώτο κομμάτι του EP το “Victims Of The Night” έχει σαφέστατα επική κατεύθυνση. Η κιθαριστική εισαγωγή είναι ξεκάθαρα tribute στους Manowar και στην συνέχεια το πνεύμα των Manilla Road και Omen είναι διάχυτο. Το βασικό riff είναι αυτό που λέμε “killer” και επίσης έχει γ@μ@το ρεφραίν. Το “Drifting Away” είναι κλασσικό, γρήγορο metal κομμάτι, με τους Maiden να είναι το σημείο αναφοράς. Εδώ φαίνεται ακόμα πιο πολύ η καλή δουλειά που έχουν κάνει στις κιθάρες και είναι από τα τραγούδια που σου “κολλάνε” απευθείας στο μυαλό.

Μπορώ να πω ότι το πρώτο αυτό τεστ βγήκε θετικό και ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τους Orphan Devil. Σε αυτό το μικρό EP δείχνουν ότι μπορούν να γράψουν ωραία κομμάτια και, με την απαραίτητη βελτίωση, να κυκλοφορήσουν έναν ικανοποιητικό δίσκο στο μέλλον.

Facebook: https://www.facebook.com/Orphan-Devil-103380634338968/
Bandcamp: https://orphandevil.bandcamp.com/releases

507

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.