ISKANDR: “Vergezicht”

ALBUM

Είδος: Black metal
Δισκογραφική: Eisenwald Records, Haeresis Noviomagi
Ημ. κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021

Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που όταν βλέπουμε Haeresis Noviomagi απλά εμπιστευόμαστε τυφλά, και το νέο άλμπουμ των Iskandr απλά επιβεβαιώνει πόσο βαριά σκιά έχει η εν λόγω κολεκτίβα στο μαυρομέταλλο της τελευταίας πενταετίας.

Αποτελούμενοι από 2 μέλη του κλειστού κύκλου, τους Μ. Koops και O., παράλληλα ενεργά στους Lubbert Das, Nusquama, Fluisteraars και Turia μεταξύ άλλων, και το ερώτημα είναι πόσο μπορούν και συνεχίζουν να βγάζουν άψογους δίσκους όταν τόσα λίγα άτομα παράγουν τόσες πολλές κυκλοφορίες σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα (συνολικά μεταξύ τους αυτοί οι 2 έχουν παίξει σε 15 δίσκους τα τελευταία 3 χρόνια!). Προφανώς και κάποια στιγμή θα παίξει ποιοτική κοιλιά, αλλά ακούγοντας το “Vergezicht” είναι φανερό πως αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα, για την ώρα η επέλαση συνεχίζει ακάθεκτη.

Όσοι έχουν επαφή με τις άλλες μπάντες της κολλεκτίβας (τις οποίες έχω τιμήσει δεόντως τα τελευταία χρόνια) θα εντοπίσουν προφανώς και χαρακτηριστικά στοιχεία στον ήχο των Iskandr, λίγο η ψυχρή αλλά οργανική παραγωγή, λίγο ο ήχος τη κιθάρας, αλλά οι διαφορές είναι εξίσου εμφανείς. Οι ψυχεδέλειες στις οποίες μας έχει συνηθίσει το crew από την Ολλανδία εδώ είναι μαντρωμένες, κάπου πάνε να αχνοφανούν σε σημεία αλλά κατευθείαν μαζεύονται, και αν κυριαρχεί κάτι είναι το αγνό επικό μαυρομεταλλικό τρέμολο και η σκιά των Bathory, οι συμμαζεμένες ταχύτητες, σκιές viking metal αλλά και το μελαγχολικό μαυρισμένο doom, όλα περασμένα από το Noviomagi ηχητικό φίλτρο.

Ας μην λέω τα ίδια σε κάθε κυκλοφορία της κολεκτίβας, έχω καταντήσει κουραστικός, αυτό είναι το μαυρομέταλλο του σήμερα, αν σας ενδιαφέρει το είδος σε οποιαδήποτε έκφανση του, πέστε με τα μούτρα.

Facebook: https://www.facebook.com/haeresisnoviomagi
Bandcamp: https://iskandr.bandcamp.com/

782

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.