IAN BLURTON’S FUTURE NOW: “Signals Through The Flames”

Με 35 plus χρόνια στο χώρο της rock μουσικής, ο Ian Blurton είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της Καναδικής σκηνής και όχι μόνο. Μουσικός, τραγουδοποιός, παραγωγός, είναι κάποιες από τις ‘’ιδιότητες” που κατέχει και υπηρετεί αυτός ο πολυπράγμων Καναδός ενώ ετοιμάζεται στην αυγή της νέας δεκαετίας να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album του προσωπικού του σχήματος Ian Blurton’s Future Now με τίτλο ‘’Signals Through The Flames”.

Ο Καναδός βετεράνος rocker, από το 1984 έως και σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομα του αφού πέρα από τη μουσική κληρονομιά που έχει αφήσει με τις εκάστοτε μπάντες που συμμετείχε, είναι εξαιρετικός συνθέτης και παραγωγός βοηθώντας τη μουσική που αγαπά από όλες τις πλευρές. Τελευταίο του επίτευγμα, ίσως αυτό που θα έπρεπε να είναι πρώτο δηλαδή ένα δικό του project: οι Ian Blurton’s Future Now! Οι συμμετοχές του στους Public Animal, C’mon, Blurtonia και Change Of Heart, εγγυώνται ένα rock υπερθέαμα με το ‘’Signals Through The Flames” να είναι το νέο του ‘’τρίκ”.

Οι Ian Blurton’s Future Now, φέροντας τη προσωπική σφραγίδα του ‘’πατέρα” τους Ian Blurton, ακολουθούν όλη αυτή τη γεμάτη μουσική διαδρομή του πρωταγωνιστή τους και έρχονται με μια hard/prog rock ανεμελιά, εμπλουτισμένη με alternative, heavy και κάπου-κάπου ίσως και punk στοιχεία να μας μεταφέρουν σα ταινία τα όσα μουσικά βιώματα των τελευταίων 40 και χρόνων.

Το ‘’Signals Through The Flames”, είναι πρώτα από όλα, όλα όσα έζησε και έπραξε ο βετεράνος rocker Ian Blurton αυτά τα 35 περίπου χρόνια που υπηρετεί τη rock μουσική. Είναι η ηχητική διαδρομή και η εξέλιξή της μουσικής που αγάπησε και αγαπά, μεταξύ τριών δεκαετιών. Από το prog rock/hard rock ύφος των ‘70s-‘80s, στην alternative κουλτούρα των ‘00s και από εκεί στην ‘’αναγέννηση” του heavy metal και hard rock κατά τη δεκαετία που μόλις έκλεισε. Είναι οι μουσικές εντυπώσεις ενός ροκά που κατάφερε, και συνεχίζει να το κάνει, να πραγματοποιήσει το όνειρο του και με το παραπάνω.

Εάν δε αναρωτιέσαι τι μπορεί ακόμα να προσφέρει ένας ‘’παλιός” του χώρου στο σήμερα (αλήθεια τώρα;;), τότε δεν έχεις παρά να ακούσεις το ‘’Signals Through The Flames”. Ενέτει 2020, θεωρώ ότι δεν έχεις ακούσει κάτι πιο επίκαιρο από ποτέ! Παραδοσιακό hard rock/heavy metal, με prog rock πινελιές και alternative διάθεση, χωρίς όμως να σου δίνει την εντύπωση ότι έχει ‘’ξεθυμάνει” αλλά ως κάτι νέο, φρέσκο που έρχεται να γκρεμίσει τα πάντα στο πέρασμα του. Η συνθετική ευφυΐα του Ian Blurton, είναι από τα ατού του album ενώ το πάντρεμα ήχων τριών διαφορετικών δεκαετιών κάνει το δίσκο κλασικό από τη κυκλοφορία του. Πώς γίνεται να μη ‘’κ@υλώσεις”, με το heavy riff του ‘’Seven Bells”; Πώς να μη σου θυμίσει τη punk διάθεση των Offspring και Blur, με το ‘’ICQ”; Πώς να μη χαθείς, στη ψυχεδελική ατμόσφαιρα του prog rock άσματος ‘’Into Dust”;

Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο στο δίσκο, είναι η rock προσέγγιση των πραγμάτων από τον Ian Blurton. Σίγουρα πιο hard rock από άλλες του δουλειές, τόσο που απλώνει το χέρι και αγγίζει το heavy metal κάποιες στιγμές. Τα ‘’Days Will Remain”, ‘’Space Is Forever” και ‘’Upon Yesterday” (αν και έχει και κάποιες progressive ρίζες), είναι τα λάβαρα της rock επανάστασης του Blurton και της παρέας του ενέτει 2020, διαδίδοντας τις αρχές και αξίες της rock μουσικής στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα. Και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το πετύχει αυτό, είναι σίγουρα αυτός ο πολυτάλαντος Καναδός rockstar.

Η αυγή της νέας δεκαετίας, μας έφερε αντιμέτωπους με μια αλήθεια που οι περισσότεροι αρνούνται να την αποδεχτούν. ‘’Η γριά η κότα, έχει το ζουμί” έλεγαν οι παππούδες μας, και ο Ian Blurton είναι αυτός που μας το υπενθυμίζει πανηγυρικά. Το ‘’Signals Through The Flames”, είναι η κλωτσιά στο πισινό αυτών που αντιμετωπίζουν συγκροτήματα και μουσικούς ως ‘’γέρους” και ‘’τελειωμένους” ενώ αυτοί οι ‘’γέροι” και ‘’τελειωμένοι” ακόμη και σήμερα κρατούν τη rock και metal σημαία ψηλά με αξιοπρεπείς κυκλοφορίες. Αν από την αρχή του νέου έτους έχουμε τέτοιες δυνατές κυκλοφορίες, μπορείτε να σκεφτείτε τι θα επακολουθήσει μέσα στη χρονιά; Εγώ, απλά δε το σκέφτομαι. Θέλω να το απολαύσω. Και το νέο album των Ian Blurton’s Future Now, μου δίνει αυτή τη δύναμη να συνεχίσω.

467

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.