HAUNT: “Flashback”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: High Roller Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Μπορεί το τσαρδί του να το ξεκίνησε μόνος του, σαν ενα DIY πράμα, αλλά επειδή η έμπνευσή του πηγάζει αστείρευτη, πλέον από το 2017 μετράει 2 Ep, 3 κυκλοφορίες και 2 Split δουλειές, ο Trevor William Church υπογράφει στην “μάνα” πλέον του revival και του traditional heavy metal για την κυκλοφορία της 5ης επίσημης δισκογραφικής του δουλειάς.

Το “Flashback” ήταν ήδη έτοιμο από τις αρχές της δεκαετίας αλλά έπρεπε να κάνει τα κονέ του με την High Roller Records για να μπορεί να συνεχίσει όλο αυτό που έχτισε μόνος του. Ένας φόρος τιμής για τους παλαιότερους όπως οι Ashbury και οι Manilla Road, το “Flashback” κρύβει μέσα του όλη την αγάπη και το ρομαντισμό για το revival heavy metal και είναι εμφανές από το πρώτο του κιόλας άκουσμα. Εξάλλου οι Haunt είχαν δώσει αυτό το στίγμα τους από το 2017 που γεννήθηκαν.

Βασισμένοι στον αναλογικό ήχο και στα ρυθμικά riffs το αποτέλεσμα τους ακούγεται 40 ετών τουλάχιστον. Η παραγωγή τους βαίνει αψεγάδιαστη αν και θα ήθελα να ακούγεται λιγο το χράτς που κάνει ο αναλογικός ήχος του βυνιλίου αλλά τι να κάνουμε. Το αμερικάνικο κουαρτέτο δίνει πόνο στις ταχύτητες χωρίς να μπασάρει τον ήχο και όλη τους η μουσική βασίζεται στα μελωδικά riff και στις απλές συνθέσεις. Μεγάλο του ατού είναι το συναίσθημα που βγάζει. Βγάζει όμως και μια βουβή ενέργεια και αυτό γιατί δεν έχουν τον καταιγισμό των heavy metal συγκροτημάτων αλλά έχουν την δική τους “βρώμικη” ταυτότητα που μυρίζει 1980 και παρότι αμερικανοί, ο ήχος τους μοιάζει σουηδικός, από αυτούς τους αρχέγονους….

Πολύ τίμια κυκλοφορία για τους λάτρεις της καμπάνας και του μουστακιού αλλά και για την νεολαία που γουστάρει ακόμα της revival κυκλοφορίες.

Facebook Page: https://www.facebook.com/hauntthenation/

Bandcamp Page: https://hauntthenation.bandcamp.com/

Instagram Page: https://www.instagram.com/hauntthenation/?hl=el

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCUR40mVjE6PiUBQiA8YcZVg

538

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.