PURPLE HILL WITCH: “Celestial Cemetary”

Η αγάπη για τη μουσική είναι παναθρώπινη έκφραση!

Και για αυτόν το λόγο, πολλοί μουσικοί αναλώνονται στο να αναμασούν τον τρόπο με τον οποίο έγραφαν τραγούδια τα είδωλα τους τις περασμένες δεκαετίες, ειδικά στην περίπτωση της rock/metal μουσικής. Revival και retro/vintage κινήματα δημιουργούνται διαρκώς και όσο πάμε αυτό εδραιώνεται και στην συνείδηση του κόσμου που σε λίγο θα πιστεύει πως μόλις ανακαλύφθηκε το τηλέφωνο.

Απο κει και πέρα όμως, αν το δεις μόνο με γνώμονα την ποιότητα των συνθέσεων υπάρχουν πολλά όμορφα albums που σκάνε μύτη κατά καιρούς, ακόμα και αν δεν σφύζουν από πρωτοτυπία. Ένα από αυτά είναι και το “Celestial Cemetary”, δεύτερο album των Νορβηγών Purple Hill Witch.

Η παραγωγή μου θυμίζει πάρα πολύ την ατμόσφαιρα που είχαν τα πρώτα albums των γειτόνων τους Witchcraft και αυτό, σε συνδυασμό με τα όμορφα κομμάτια τους (“Harbringer of Death”, “Burnt offering” ξεχωρίζουν), με κάνει να θέλω να το ακούω συνέχεια. Δεν είμαι σίγουρος αν θα κρατήσει για μήνες στην φορτωμένη playlist μου, αλλά θα θυμάμαι το όνομα τους στο μέλλον και θα τους αφουγκράζομαι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αν σου αρέσει το παλιακό doom, από Sabbath μέχρι τους εκπρόσωπους του ιδιώματος στο NWOBHM (βλέπε Witchfinder General), αλλά και οι μοναδικοί Angelwitch, τότε στο συνιστώ ανεπιφύλακτα, αφού οι Νορβηγοί ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν εξαιρετικά. Αν ήταν 1983, θα το πλάσαρα κάπου μέσα στα καλύτερα της χρονιάς!

Ένα ενοχλητικό γέλιο ακούγεται από τον πορφυρό λόφο…εύχομαι να σου μαραθούν οι κρεατοελιές καταραμένη μάγισσα! 

490

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.