FAUN: Ζωντανά τον Δεκέμβριο σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

FAUN (Germany)

+Support Act

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024 – Gagarin 205 Live Music Space – Αθήνα
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2024 – Principal Club Theater – Θεσσαλονίκη

“Pagan Folk Over Athens”

Οι FAUN, οι ηγέτες της παγανιστικής folk μουσικής, θα επισκεφθούν για πρώτη φορά την χώρα μας, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024 στο Gagarin 205 Live Music Space και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2024 στο Principal Club Theater, φέρνοντας τις μεθυστικές μελωδίες και την μυστικιστική αύρα τους, στις χώρες που τους έχουν επηρεάσει.

Το Γερμανικό συγκρότημα, δημιουργήθηκε το 1998 και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου, με τον μοναδικό συνδυασμό του pagan folk με το darkwave και τη μεσαιωνική μουσική, χρησιμοποιώντας πάρα πολλά παραδοσιακά όργανα και σαγηνευτικά φωνητικά, με στίχους σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών. 

Όλα αυτά τα χρόνια, το όνομα των FAUN, έχει γίνει συνώνυμο με τη μουσική που συνδυάζει αρχαίες μελωδίες και σύγχρονες ερμηνείες. Το ρεπερτόριό τους, περιλαμβάνει μελαγχολικές μπαλάντες μέχρι και uptempo ρυθμούς και εμπνέεται από διάφορες ιστορικές περιόδους και πολιτισμούς. Έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους είδος μουσικής, το “Pagan Folk”, όπου αγκαλιάζουν τον σεβασμό τους για το φυσικό κόσμο και τις αρχαίες παραδόσεις, όντας και πρωτοπόροι σε αυτό που ονομάζουμε “Μεσαιωνική Μουσική”.

Μετά από δέκα στούντιο άλμπουμ και μία συλλογή, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους δισκογραφική εταιρία, την Pagan Folk Records, δείχνοντας ότι είναι και σ’ αυτό το θέμα οραματιστές και πρωτοπόροι. Το πρώτο τους δημιούργημα με αυτήν την εταιρία, δε, το ενδέκατο στούντιο τους άλμπουμ “Pagan”, έφτασε στο #3 στα charts της Γερμανίας αποδεικνύοντας ότι οι FAUN, όχι μόνο συνεχίζουν να ωθούν τα όρια και να επαναπροσδιορίζουν τη folk μουσική, αλλά και μπορούν να γνωρίζουν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία. Μάλιστα το 2015 συμμετείχαν και στα προκριματικά για την Eurovision εκείνης της χρονιάς με την Αυστρία.

Το όνομα του συγκροτήματος, έχει Ελληνορωμαϊκές ρίζες αφού σημαίνει “φαύνος”, δηλαδή  ένα μυθολογικό πλάσμα που είναι μισός άνθρωπος και μισός κατσίκα, κάπως σαν τους Σάτυρους ή τον θεό Πάνα εξ ου και η σύνδεση με τον παγανισμό. Η εμφάνισή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπόσχεται να είναι μία μοναδική εμπειρία, αφού δεν θα είναι ένα απλό μουσικό γεγονός, αλλά και ένα πνευματικό προσκύνημα, καθώς οι FAUN επιδιώκουν να συνδεθούν με το κοινό και να τιμήσουν τις αρχαίες παραδόσεις που έχουν εμπνεύσει την τέχνη τους. Από τους συναρπαστικούς ήχους του hurdy-gurdy, την κέλτικη άρπα, τη γκάιντα, τη nyckelharpa, το κίθαρο ή το φλάουτο, η μουσική τους ξεπερνά τα όρια και μεταφέρει τους ακροατές σ’ έναν κόσμο μαγείας.

Είναι ελάχιστες οι φορές που έχουμε μπορέσει να δούμε στη χώρα μας τέτοιου είδους συγκροτήματα, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά αυτήν την συγκλονιστική εμπειρία που θα μας προσφέρουν οι FAUN. Στην συναυλία θα συμμετέχει και ένα ακόμα συγκρότημα, που θα ανοίξει για τους Faun και το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 11:00. Σύντομα θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης

Ώρα έναρξης: 21:30 – Τιμή εισιτηρίου: 30 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 33 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 35 Ευρώ (Ταμείο)

Online προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Προπώληση Εισιτηρίων

Ticket Services (Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα / Τηλ: 210-7234567)
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

117