OCEAN GATES: “Ocean Gates”

ALBUM

Είδος: Doom rock
Δισκογραφική: Boomland Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5 Οκτωβρίου 2020

Ocean Gates. Η αλήθεια είναι, ότι το όνομα των Ισπανών rockers σε ταξιδεύει σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια παρά σε rock. Ίσως σε πιο doom/death, σε επικό doom ή ακόμα και σε epic heavy metal. Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι η μπάντα από το Ferrol επιδίδεται σε hard rock μουσικές φόρμες, συνδυάζοντας το κλασικό και occult rock των ‘70s με το psych/prog rock και το proto punk. Το ομώνυμο ντεμπούτο της μπάντας, μάλλον βαδίζει σε doom/heavy rock ύφος και μάλιστα μοιάζει να κερδίζει τις εντυπώσεις στο “ψαγμένο” κοινό της σκηνής.

Οι Ocean Gates μπορεί να είναι ένα νέο σχήμα που ξεπετάχτηκε μόλις πριν 2 χρόνια, φαίνεται όμως να γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο στον οποίο κινούνται μουσικά. Το γεγονός ότι καταφέρνουν να συνδυάσουν με τέτοια μαεστρία το occult rock, το prog/psych rock και το doom rock των ‘70s, δείχνει ότι πρόκειται για ένα group με τεράστια μουσική αυτοπεποίθηση, μουσικό θράσος και φυσικά αστείρευτο ταλέντο που με τη δουλειά και την εξέλιξη μπορεί να φτάσει ψηλά. Άλλωστε δεν είναι και τόσο εύκολο να μπορείς να βάλεις σε μια δική σου μουσική “τάξη”, τις όποιες μουσικές επιρροές σου όταν επεκτείνονται από τους Hawkwind, τους Black Sabbath και τους Blue Oyster Cult, στους Cathedral και τους Candlemass. Και όταν το καταφέρνεις, μάλλον κάτι κάνεις καλά.

Το “Ocean Gates”, βρίθει από doom/heavy rock μελωδίες και ευφυείς συνθέσεις που κρύβουν μέσα τους όλη αυτή τη psych/prog ατμόσφαιρα των ‘70s, ενώ αποτελεί πρωτοτυπία το πώς καταφέρνει κάθε κομμάτι να εξωτερικεύσει σταδιακά όλα αυτά τα στοιχεία στον ακροατή ώστε να γνωρίσει τις όποιες μουσικές ομορφιές των ‘70s. Η psych/prog διάθεση του “The Equinox Warriors”, η doom-ίλα των “Snake Circle” και “Beyond The Veil”, η rock ‘n’roll αισθητική του “Night Shift”, η heavy metal ορμή του “Stormchild” και η punk φόρμες του “Royal Dockyard”, συνθέτουν με μεγάλη ακρίβεια το “μωσαϊκό” της σκληρής μουσικής μισό αιώνα πριν.

Και αν υπάρχει κάτι που εντυπωσιάζει στο “Ocean Gates”, τότε αυτό είναι η φωνητική πανδαισία και κατ’ επέκταση οι γεμάτες συναισθήματα ερμηνείες της Nuria. Είμαι σίγουρος ότι μόλις αρχίσεις να ακούς το album, τότε θα αντιληφθείς τις ερμηνευτικές ικανότητες και το εύρος της φωνής της frontwoman της μπάντας. Και αν δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι να το ακούσεις, τότε με ειλικρίνεια σου λέω ότι η προσέγγιση της Nuria στη διασκευή των Ισπανών στο “Stormchild” των Trespass όπως και η κατάθεση ψυχής στο “Beyond The Veil” είναι όλο το “ζουμί” της υπόθεσης. Ειδικά στο “Stormchild”, είναι φανερή η επίδραση της φωνής της Nuria πάνω στο κομμάτι τόσο ώστε να το φέρει στα μουσικά “μέτρα” των Ocean Gates και να μοιάζει πλέον ως ένα τραγούδι των Ισπανών rockers.

Το “Ocean Gates”, είναι από τα album που ανοίγουν την όρεξη του ακροατή και δίνουν το έναυσμα στη μπάντα για μεγαλύτερα σχέδια. Η δουλειά, η αφοσίωση στο έργο και η προσγειωμένη αντίδραση, είναι τα εφόδια της επιτυχίας καθώς το ταλέντο και το πάθος ξεχειλίζουν από τους Ισπανούς. Εάν θες να “γευτείς” τη μουσική ομορφιά των ‘70s, τότε το “Ocean Gates” είναι όλα όσα ψάχνεις. Από τις πολύ καλές δουλειές, στο χώρο του doom rock που θα αφήσει πλήρως ικανοποιημένους τους οπαδούς του είδους.

Facebook: https://www.facebook.com/Ocean-Gates-111639466970450/

578

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.