EPITHET OF MINE: Ντεμπούτο EP

NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Epithet Of Mine είναι μια groove/metalcore μπάντα από την Νίκαια που φτιάχτηκε τον Ιανουάριο του 2019. Με επιρροές από Avenged Sevenfold, Pantera, Killswitch Engage, Opeth κτλ κυκλοφορεί το debut ep της.

Με στόχο την πραγματοποίηση του πρώτου full-length album της και με όσα περισσότερα live γίνεται, η μπάντα θέλει να φέρει πίσω old-school metal στοιχεία αλλά με νέα μορφή.

Η μπάντα αποτελείται από τους : Άλεξ (Φωνητικά), Νότης (Κιθάρα / Δεύτερα φωνητικά), Πανοσπανός (Μπάσο), Κώστας (Τύμπανα) Το EP ηχογραφήθηκε στο 101 Sound Studios. Η μίξη και master έγινε από τον Γιώργο Αβραμίδη.

ΙΣΤΟΡΊΑ EP

Η ιστορία ξεκινά με έναν ανώνυμο πρωταγωνιστή να εκφράζει τις κοινωνικές του ανησυχίες (Owned Reality) και αναφερόμενος σε θέματα όπως μαζοποίηση, χειραγώγηση, προπαγάνδα και παραπληροφόρηση παρουσιάζει την οργή του και την ανάγκη του για επανάσταση.

Έπειτα, στο δεύτερο κομμάτι (Εrror) εκφράζει τις προσωπικές του ανησυχίες οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας που τον έκανε να νιώσει μέχρι και αυτοκτονικός.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια μετάβαση από την κοινωνική στην προσωπική διαφθορά.

Στο τρίτο κομμάτι (Third Act), ξεκινά η καταστροφή του κόσμου μέσο μιας παραφυσικής – θεϊκής παρέμβασης την οποία βιώνει και ο πρωταγωνιστής. Ενώ βλέπει ένα τεράστιο σύννεφο φωτιάς να σκεπάζει την γη, αναθεωρεί για όλες τις πράξεις της ανθρωπότητας και βλέπει το μέγεθος των μικρών του προβλημάτων μπροστά σε αυτό που έρχεται… Η φωτιά φτάνει σε αυτόν και τότε διαδραματίζεται και το επόμενο κομμάτι (Rekindling skin).

Στην συνέχεια και στο τελευταίο κομμάτι (Cyclic existance) το πρόσωπο της ιστορίας περνάει στον “κάτω κόσμο”, όπου εκεί ξανασυναντά τα άτομα που ήταν υπεύθυνα για τις κοινωνικές και προσωπικές του ανησυχίες.

Βυθισμένος στα παλιά του προβλήματα σιχαίνεται τον εαυτό του αφού έτσι ξεχνάει την κατάσταση που ο ίδιος βιώνει.

Τελικά διαπιστώνει ότι η τρίτη πράξη (The Third Act) είναι η κάθαρση της ανθρωπότητας γιατί αυτοί που θα κριθούν ικανοί θα επιστρέψουν πίσω στην γη. Ο πρωταγωνιστής λοιπόν περνώντας από το καθαρτήριο πιστεύει πως δεν του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία αλλά οι υπεύθυνοι κριτές της κάθαρσης του αφήνουν περιθώρια για μια νέα αρχή.

Στο artwork υπάρχουν διάφοροι συμβολισμοί απ τα τραγούδια του ep.

Αρχικά απεικονίζεται μια φιγούρα που βλέπει το χάος και συμβολίζει τον πρωταγωνιστή.

Τα χέρια με τις αλυσίδες συμβολίζουν την χειραγώγηση και την πνευματική αιχμαλωσία. Η γυναικεία μορφή που διακρίνεται μέσα στο χάος σχετίζεται με ένα πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή. Τέλος τα χρώματα και το σκηνικό εκφράζουν την καταστροφή και το ταξίδι του στον κάτω κόσμο.

Η ιστορία ξεκινάει λοιπόν στις 1 Ιουλίου, με το oμώνυμο κομμάτι του EP (Third Act) που θα είναι διαθέσιμο στο παρακάτω link :

https://www.youtube.com/watch?v=FYcAPJXHeHY /

Links:

Facebook page: https://www.facebook.com/EpithetofMine/
Instagram page: https://www.instagram.com/epithet.of.mine/

960