ALLUVIAL: “Death Is but a Door”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Tech Death Metal / Deathcore
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιανουαρίου 2024

Ένα σχήμα από το νέο αίμα του αμερικανικού prog / death / djent, οι Alluvial από το Portland, επανέρχεται μετά από το πολύ καλό “Sarcoma” του 2021 με ένα νέο EP που μάλλον δίνει και τις κατευθύνσεις για την επόμενη full length δουλειά τους.

Πιστοί στο πολύ τεχνικό “ξύλο”, τα τέσσερα μέλη της μπάντας στο “Death Is but a Door” αποδίδουν μαθηματικό death metal που θα συγκινήσει αυτούς που γκαυλώνουν από άρρητα beats και “μηχανικό” core. Πολύ δύσκολη μουσική στις δομές του Wes Hauch με κάποιες εκλάμψεις λαμαρινέ μελωδίας στα solos (“ξέφωτα” μέσα στον δαιδαλώδη ιστό των κομματιών) και εξωφρενικό (ως είθεισται) ρυθμικό υπόβαθρο από τους Tim Walker (μπάσο) και Zach Dean (drums). Από την άλλη ο Kevin Muller έχει πολύ δυνατό και βορβορώδες λαρύγγι (και έξοχα καθαρά στο ομότιτλο πολύ καλό track, ίσως το μόνο εύληπτο κομμάτι του EP). Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το υλικό είναι ακόμη πιο κτηνώδες και doomy αλλά ο ήχος είναι πολύ καθαρός, χωρίς εφέ ή διάφορα ηχοληπτικά tricks και αναδεικνύονται όλες οι λεπτομέρειες.

Γενικά και τα τέσσερα κομμάτια του EP είναι αρκετά καλά για το είδος τους και θα αρέσουν στους “λοξούς” ακροατές που λατρεύουν την ανορθόδοξη τραγουδοποιΐα. Η μουσική των Alluvial και των σχετικών συγκροτημάτων απαιτεί την πλήρη προσοχή του ακροατή γιατί η αφομοίωση και η μνημονευτική ικανότητα των κομματιών είναι μικρή (κάτι που φυσικά αλλάζει με τα ακούσματα). Για παρτιτουροειδείς τύπους και τους εν γένει brutalάδες ενδείκνυται ανεπιφύλακτα, οι υπόλοιποι δεν νομίζω να συγκινηθούν. Αρκετά καλή δουλειά πάντως.

Facebook: https://www.facebook.com/alluvialmetal/

303

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.