ACRIMONIOUS: “Sunyata”

Από Ελλάδα μεριά έρχεται το τάγμα των Acrimonious με το δεύτερο ολοκληρωμένο ευαγγέλιο τους “Sunyata”, αποσκοπώντας να προσηλυτίσουν τους απανταχού μύστες και πιστούς του ατμοσφαιρικού occult Black Metal κύκλου που δεν “μπήκαν” με την πρώτη μυσταγωγία τους “Purulence”, με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Αρχίζοντας από το εκπληκτικό εξώφυλλο με τα μυστικιστικά σύμβολα, μπαίνεις στην διάθεση ότι θα πας ένα ταξίδι σε μαύρες, απομακρυσμένες περιοχές της ψυχής. Δυστυχώς οι περιοχές είναι τόσο μαύρες και απομακρυσμένες, που γυρνάς πίσω μιας και δεν βλέπεις τα όσα περιμένεις…

Οι Acrimonious εμπνέονται μουσικά από πολλά παρακλάδια της metal μουσικής, κάτι που φαίνεται με το παραπάνω κατά τη 1 περίπου ώρα ακρόασης του “Sunyata”, χώνοντας τις επιρροές αυτές στις μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις, οι οποίες παικτικά είναι δοσμένες με περίσσια μαεστρία, δεν καταφέρνουν όμως να εγκλωβίσουν τον ακροατή σε βαθμό να είναι παραπάνω από απλά επιδερμική η ακρόαση. Κρίμα, γιατί υπάρχουν σημειάρες στα κομμάτια μεν, χάνονται δυστυχώς στα επαναλαμβανόμενα ριφ δε, και με κάνουν να θέλω να κάνω fast forward  στην επόμενη σημειάρα παρά να περιμένω το κομμάτι να με πάει εκεί. Πες ότι κλείνω προς το αρχέγονο παραδοσιακό Black Metal με το “punk”, βλ. αλήτικο, attitude νορβηγικής σχολής, πες ότι δεν υπήρξα ποτέ οπαδός των κιθαριστικών σόλος, πες ότι γουστάρω ακραία ατμοσφαιρική σκοτεινή μουσική αλλά δεν με ψήνουν οι ψαλμωδίες μοναχών ούτε οι λιτανείες απόκρυφων-νεκρών, και γενικά θρησκειών, το Sunyata έρχεται, κάθεται και φεύγει δίχως ουσιαστικό ίχνος μέσα μου να με κάνει να ξεχωρίσω κάποια σύνθεση εξ αρχής όσο και κατ’ επανάληψη.

Ο ήχος του δίσκου είναι από τα δυνατά σημεία του όλου εγχειρήματος, όλα τα όργανα, τα samples και οι φωνές έχουν την θέση τους εκεί που πρέπει και αυτό είναι ένα από τα θετικά σημεία που χαίρομαι να τα ακούω, μιας και τα ποιοτικά στάνταρ έχουν φτάσει ψηλά πια, ξεφεύγοντας από την γνωστή ειδικά στους “παλιούς” ελληνική παραγωγή…

Σίγουρα οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της απόκρυφης ατμοσφαιρικής Black Metal αισθητικής θα βρουν το ένα ή το άλλο κομμάτι της αρεσκείας τους, οι υπόλοιποι ας πλησιάσουν με προσοχή! Με άλλα λόγια… Try before you buy.

515