MARTYRDOD: “Eldopp”


To crust είναι ένα ακόμα εξαγώγιμο μουσικό προϊόν της σουηδικής κουλτούρας.

Ονόματα σαν τα Anticimex, Disfear, Wolfbrigade και Skitsystem θεωρούνται πολύ σημαντικά στο χώρο του crust punk, αλλά το κίνημα δε λέει να σβήσει και είναι ακόμα ζωντανό με τύπους σαν τους Martyrdod.

Η φωνή τραχιά να φέρνει στο νου παλιακό death metal και η μουσική σε ρυθμούς D-beat τους οποίους δίδαξαν οι Discharge, αλλά και με πιο μεταλλικά μελωδικά σημεία που γλυκαίνουν την πανκίλα.

Οι  Martyrdod κυκλοφορούν το πέμπτο τους album “Eldopp”, δεύτερο τους σε συνεργασία με τη σημαντική Southern Lord και δείχνουν ότι μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερη μπαλίτσα, ξεπερνώντας τον εαυτό του “Paranoia”, που ακούσαμε δυο χρόνια πριν.

Το ομώνυμο “Eldopp” είναι ένας καταιγισμός έξυπνου D-beat crust που με το όμορφο riff του κάνει με μονόχειρες να επιδίδονται σε air-guitar-ισμούς, καθώς και δεν λείπουν και οι New York Hardcore ρυθμοί (“Synd”) ή οι πιο παραδοσιακές metal στιγμές (“Mer Skadda an nytta”).

H παραγωγή είναι όσο γυαλισμένη παίρνει για να μην καταστρέψει τη φυσική αλητεία των  Martyrdod, οι οποίοι έχουν μεγάλη έμπνευση εδώ και δίνουν ένα 40-λεπτο κοπάνημα που θα στείλει το σβέρκο σου σε μασατζίδικο.

Μια νύχτα με εκείνους και τους Sarabante παρέα, την ονειρεύομαι!

847

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.