LAZER/ WULF: “The Beast of Left and Right”

Ο τίτλος του τρίτου album των Lazer/ Wulf θα μπορούσε κάλλιστα να περιγράψει την τωρινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Και ακούγοντας τον καλαίσθητο (κατά κύριο λόγο) ινστρουμενταλικό αχταρμά που προσφέρει το σχήμα, συνειδητοποιείς πως εν τέλει έχει άμεση σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Βέβαια, οι Lazer/ Wulf δεν είναι Έλληνες, οπότε όλα αυτά είναι προσωπικές εικασίες και συνειρμοί.

Από την πλευρά της μπάντας, ο τίτλος είναι συμβολικός και αναφέρεται στις επιλογές μας, οι οποίες δεν διακρίνονται απαραίτητα σε σωστές ή λάθος, αλλά αποτελούν διαφορές πτυχές ενός κοινού παρανομαστή.

Για αυτόν το λόγο, το πρώτο με το τελευταίο κομμάτι έχουν παρόμοιες μουσικές αναφορές, ούτως ώστε ο δίσκος να κλείνει όπως ξεκινά, αναδεικνύοντας το ότι δεν παίζει ρόλο το εάν θα το ακούσεις από την αρχή ως το τέλος, ή από το τέλος ως την αρχή.

Το “The Beast of Left and Right” είναι ένα progressive album με jazz και funk αλαλαγμούς, που φέρνει τον ακροατή στη δύσκολη θέση να απορεί γιατί τέτοιου τύπου μπάντες δεν κλέβουν την παράσταση από τους απανταχού shredders που θεωρούν πως instrumental= ατελείωτο σολάρισμα.

Οι Lazer/ Wulf φέρνουν στο νου σύγχρονα ακούσματα και η ανησυχία όπως και η ανάγκη στο να εξερευνήσουν όσες περισσότερες μουσικές πτυχές μπορούν, κάνουν το νέο τους πόνημα ακόμη πιο απολαυστικό.

Μια ωραία, μοντέρνα και ουσιαστική δουλειά από ένα ελπιδοφόρο σχήμα.

399

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.