BENT BY SORROW: “Dementia”

EP

Είδος: Alternative Metal
Δισκογραφική: Infinity Entertainment
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Μαΐου 2020

Καλή φάση τα ep’s, συμφωνείτε;

Ξέρεις ότι θα ακούσεις ένα συνολάκι μουσικής που δύσκολα θα εμπεριέχει fillers, συχνότατα παρουσιάζονται οι καλύτερες ιδέες που δημιουργεί μια μπάντα και το skipping είναι μάλλον αχρείαστη πρακτική.

Το “Dementia” είναι το τρίτο EP για τους Αθηναίους metallers Bent By Sorrow οι οποίοι πραγματώνουν όλα τα παραπάνω και μάλιστα με αξιοπρεπέστατο τρόπο.

Η μουσική των Bent By Sorrow ανήκει στο χώρο του πλήρως εκμοντερνισμένου metal, προσανατολισμένου (κυρίως) προς την αμερικανική τεχνοτροπία και παρόλο που οι επιρροές τους είναι αρκετά διακριτές, εντούτοις το υλικό που κατατίθεται έχει ισχυρή προσωπική ταυτότητα και το φιλτράρισμα αυτών των επιρροών είναι απόλυτα ομοιογενές.

Πολύ ωραία δομικά riffs και εξαιρετικά μελωδικά leads όπως και solos από τον Dimi ο οποίος έχει αναλάβει και το μπάσο και τον Βαγγέλη Πετρόπουλο πίσω από το drum kit ο οποίος κινείται σε αποκλειστικά μεσαίων ταχυτήτων συνθέσεις. Ο δε Δημήτρης Αράπογλου είναι ένας πολύ καλός performer με πολύ δυνατό λαρύγγι και μεγάλη ερμηνευτική εκφραστικότητα (ανάλογης, για να παραθέσω ένα παράδειγμα, του Άλκη Κεχαγιά των M3mph1s καο Psycho Choke), ένα μείγμα οργής και μελαγχολίας που συμβάλλει πάρα πολύ στο τελικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν οι Αθηναίοι (θα μπορούσε να βελτιώσει λίγο την προφορά του αλλά σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνεται η υψηλότατη απόδοσή του πίσω από το μικρόφωνο).

Μέσα στα κομμάτια συμπλέκονται διάφορα “πνεύματα” όπως αυτά των Trivium (“Truth Behind the Lies” ή/και “Refuse to Sink” για παράδειγμα), οι Heaven Shall Burn και οι Soilwork (“Unlike You”, θαυμάσιες μπασογραμμές, ίσως η πιο μελαγχολική στιγμή του EP), οι Disturbed και οι Deftones στο πολύ καλό “False Legacy” και οι Machine Head (της πλέον πρόσφατης περιόδου τους) στα θαυμάσια “Disease Without a Cure” και “Unknown Sources”. Όλα εύληπτα και άμεσα κομμάτια με πανέμορφα συναισθηματικά sing along ρεφρέν, ικανά να σου προξενήσουν headbanging.

Συνολικά το “Dementia” είναι ένα άριστο δείγμα σύγχρονης μουσικής το οποίο κατατίθεται από μια πολύ ταλαντούχα μπάντα. Επαγγελματικότατη παραγωγή – αξίζουν συγχαρητήρια στους Fotis Bernardo και Steve Lado για τον διαυγέστατο ήχο που επέτυχαν – και τελικώς μια φιλόδοξη προσπάθεια από τους Bent By Sorrow οι οποίοι βαδίζουν σε σίγουρα μονοπάτια καταξίωσης. Τους την εύχομαι ολόψυχα. Καλή φάση τα ep’s, το είπαμε;

https://www.facebook.com/BentBySorrow/

681

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.