MONUMENTS: “The Amanuensis”

Ίσως να μη γνωρίζεις τον John Browne

Άσε με λοιπόν να σου πω πέντε πράγματα για αυτόν τον κύριο…

Ο Browne (κιθάρα) αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος των Fellsilent, μιας djent μπάντας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ύστερα από τη διάλυσή τους, ο Browne ασχολήθηκε με τους Monuments, ενώ ο έτερος κιθαρίστας, Alec “Acle” Kahney, επικεντρώθηκε στους Tesseract.

Το “We Are the Foundation” EP έκανε την εμφάνισή του το 2010, ενώ το 2012, και ύστερα από διάφορα προβλήματα, οι Monuments κυκλοφορούν το “Gnosis”, το οποίο λαμβάνει πολύ καλές κριτικές και κάνει τους fan του ιδιώματος να περιμένουν αρκετά από το σχήμα του Browne στο μέλλον. Πίσω από το μικρόφωνο του σχήματος αρχικά βρέθηκαν οι Neema Askari (και αυτός μέλος των Fellsilent) και Greg Pope, ενώ στο “Gnosis” συναντάται ο Matt Rose. Στο ολοκαίνουργιο “The Amanuensis” βρίσκουμε τον Christopher Barreto (ex-Periphery, Ever Forthright) να έχει αναλάβει τα φωνητικά.

Το νέο album συνεχίζει την progressive φόρμα των Monuments του “Gnosis”, παρουσιάζοντας ξανά μια djent κυκλοφορία που θα χαροποιήσει τους λάτρεις της πειραματικής heavy μουσικής, αλλά μάλλον θα δυσκολευτεί να προσεγγίσει τον “πολύ κόσμο”, κάτι που κατάφεραν οι Tesseract.

Η ουσία όμως δε βρίσκεται στο κατά πόσο προσφιλείς μπορούν να γίνουν οι Monuments στους μη-fan του είδους, αλλά στο ότι το “The Amanuensis” είναι ένας υπέροχος djent δίσκος με εξαιρετικές riffογραμμές δια χειρός Browne και απολαυστικές ερμηνείες από τον Barreto.

Ίσως να μη διαθέτει το στοιχείο της έκπληξης, αλλά συνολικά τοποθετώ το νέο album ένα σκαλί πιο πάνω από το “Gnosis”, θεωρώντας πως οι Monuments ήδη αποτελούν μια από τις ποιοτικότερες djent μπάντες εκεί έξω.

515

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.