ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: PHASE REVERSE (22/05/14) Garden 4

Οι Phase Reverse πήραν τη ρεβάνς στη μουσική μου ψυχή. Και αναλύω. Ενώ μου άρεσαν τα στουντιακά τους, όσες φορές τους είχα δει live κάτι με σταματούσε από το να μου αρέσει το όλο πράγμα. Όμως, πάντα θεωρούσα πως οι μουσική τους θα ήταν υπέροχη ακουστικά. Και δικαιώθηκα. Και εκείνοι βεβαίως!

Αν και ο πρώτος τελικός του μπάσκετ μεταξύ των δύο αιωνίων, δεν άφησε πολύ κόσμο να έρθει στο Garden 4, όσοι ήμασταν εκεί τους αποθεώσαμε και χειροκροτήσαμε με ιδιαίτερη θέρμη.

Ξεκινώντας με το “Land of Five” ένα σύγχρονο ροκ μοιρολόι (Ηπειρώτικου χαρακτήρα και δεν το λέω για πλάκα) που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, η τετράδα αυτή ένας ένα από τα δυνατότερα unplugged της πειραματικής σειράς της Trailblazer Records.

Τα κομμάτια τους όντως απίθανα σε ακουστική μορφή και τέλεια προβαρισμένα, με πινελιές flamenco σε στιγμές από το κιθαρίστα Chief, άλλες φορές blues και άλλες πάλι μέχρι το κατώφλι της νότιας bluegrass κουλτούρας μας πήραν τα μυαλά με την ένταση, την άνεση και την παρεΐστικη διάθεση τους (αποκορύφωμα το ανέκδοτο του drummer Alex, το οποίο αργήσαμε να καταλάβουμε).

Η φωνή του Τάκη μπορούσε να δείξει εκείνη τη νύχτα τι μπορεί (και μπορεί πολλά) και το μπάσο του Dragon-K καθοριστικό και διακριτικό κρατούσε τους ρυθμούς και τη μελωδία.

Θέλω επίσης, να τους ευχαριστήσω πολύ για την υπέροχη διασκευή στο “Edie (Ciao baby)” των αγαπημένων μου The Cult, αλλά και για τη διασκευή στο “Alcohaulin’ Ass” των Hellyeah, κομμάτι το οποίο αγνοούσα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Έχουν βγάλει και νέο δισκάκι σχετικά πρόσφατα, με τίτλο “…And man created God”. Για βάλτε να ακούσετε!

Την επόμενη Πέμπτη στον “Κήπο”, οι Skull and Dawn.

Phase Reverse setlist
Land of five
Born to be dead
Cornerstone
Cross to bear
Wide awake
Fuck for a buck
Earthing
Road fever
Got your back
Slaver
Mindblow
Alcohaulin’ Ass (Hellyeah cover)
Long gone (My soul)
Edie (Ciao baby) (The Cult cover)

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

406

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.