SLAVEATGOD: “The Skyline Fission”

ΟΚ, δεν είναι κακό να έχεις άγνωστες λέξεις! Δεν μπορείς να τα παρακολουθείς όλα.

Αυτά λέω στον εαυτό μου για να δικαιολογηθώ για το γεγονός πως δεν είχα ακούσει την προηγούμενη δουλειά των συντοπιτών μας Slaveatgod, “Blank Core Inn”, και έτσι, πιάστηκα στον ύπνο από την καταιγίδα του “The Skyline Fission”.

Σεβόμενοι την κληρονομιά του progressive metal τέρατος, ονόματι Meshuggah, και πηγαίνοντας από κοντά με τους της djent σχολής TesseracT, Texures και άλλους, οι Slaveatgod κάνουν την υπέρβαση, συνεργαζόμενοι με τον καταξιωμένο Jon Howard, vocalist των Καναδών Threat Signal, που μάλιστα ανέλαβε και τη μίξη του album.

Όμορφες κιθάρες, με το ρυθμικό κομμάτι τίγκα στις παύσεις, με ξεσπάσματα θυμού αλλά και σημεία μουσικού ρομαντισμού, με έναν και πάλι εξαιρετικό Jon Howard, σε ένα σύνολο που δείχνει πως οι Slaveatgod θα δουλέψουν ακόμα σκληρότεροι και θα βγάλουν τους οπαδούς τους ασπροπρόσωπους.

Πολύ καλή παραγωγή, που είναι αναγκαία για το συγκεκριμένο ιδίωμα και πολύ όμορφα στημένες συνθέσεις, με τα “Downcast Parade” και “Ceased the Days” να ξεχωρίζουν ξεκάθαρα.

Το μόνο που θα ήθελα είναι λίγο μεγαλύτερη διάρκεια, μιας που τα 32 λεπτά δεν σε αφήνουν χορτασμένο.

Στις 9 Μαρτίου, κάνουν το Release show τους στο An Club, από όπου όποιος επιθυμεί θα προμηθεύεται το album αρκετές μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

Εμένα με έπεισαν, εσάς;

465

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.