WARCODE

Οι Τρικαλινοί βαρβαροthrashers Warcode, με την πρώτη, προσφάτως ολοκληρωμένη τους δουλειά, έδωσαν στους φιλάθλους του ακραίου ήχου, ένα πάρα πολύ καλό δείγμα γραφής, μέσα από το ξυλοφορτωτικό album τους, “Vortex Of Chaos”. Το Rockway.gr γνωρίζεται με την μπάντα μέσω του Βασίλη Καραούλη (κιθάρες) και τον ρωτά για τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν μέρος στο πεδίο της μάχης που ονομάζεται “Ακραία μουσική – Έτος 2014”.

Καλησπέρα Βασίλη και συγχαρητήρια για το “Vortex Of Chaos”. Ας γνωριστούμε λίγο καλύτερα. Πες μου λίγα πράγματα για την μπάντα σου, τους Warcode.
Καλησπέρα και από εμάς και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Λοιπόν, η μπάντα ξεκίνησε από εμένα (κιθάρες) το 2007 και το Μάρτιο του 2008 με τη βοήθεια του Μίλτου (κιθάρες) και του Πητ (φωνητικά) κυκλοφορήσαμε το πρώτο demo μας. Έπειτα συμπληρώθηκε το line-up της μπάντας με την είσοδο των Λευτέρη (μπάσο) και Βίκτωρα (τύμπανα) και αρχίσαμε να κάνουμε συναυλίες και να γράφουμε μουσική στο στούντιό μας. Το 2009 πήραμε μέρος στη συλλογή “Nameless” της “Underground Tapes” με ένα τραγούδι από το demo μας και συγκεκριμένα το “Prayers In Blood” και φτάνουμε στο 2014, όπου μετά από κάμποσες αναβολές, κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος, το “Vortex Of Chaos”.

Το album σας, από την πρώτη αυτιά που του έριξα, με εντυπωσίασε και η πεποίθηση αυτή, ισχυροποιείται στο χρόνο. Πώς σου φαίνεται εσένα ως thrash ακροατή;
Εμείς το γράψαμε άρα σπέρνει… (γέλια). Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και εκπληρώνει τις προσδοκίες που είχαμε για το πρώτο μας album. Αυτό που μας αρέσει βέβαια είναι η ποικιλομορφία στα τραγούδια. Δεν είναι το κλασσικό ή το σύγχρονο thrash metal, ούτε το κλασσικό ή σύγχρονο death metal, αλλά μια μίξη αυτών των δυο ειδών.

Είστε ικανοποιημένοι από την παραγωγή; Από ποιόν έγινε και αν θα αλλάζατε κάτι στο υλικό σας, ποιό θα ήταν;
Όλα έγιναν αποκλειστικά από εμάς στο studio μας, εκτός από το mastering που υπεύθυνος είναι ο Χρήστος Παραπαγκίδης. Ναι, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που είχαμε, όταν γράφαμε το δίσκο και τον συγκεκριμένο εξοπλισμό που διαθέταμε, το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι είναι αρκετά καλό. Όσον αφορά το αν θα αλλάζαμε κάτι, κάποιες μικρoλεπτομέρειες κυρίως ηχητικές, αλλά τίποτα το ουσιαστικό.

Σας έχει πλησιάσει κάποια δισκογραφική εταιρία; Κάνετε κάποιες κινήσεις για εξεύρεση συμβολαίου;
Κάποια δισκογραφική, όχι δε μας πλησίασε. Από την πλευρά μας έγιναν κάποιες κρούσεις, αλλά δύσκολη εποχή. Μάλλον δεν το πολυκυνηγήσαμε κι εμείς, είναι η αλήθεια.

Ακούγοντας το “Vortex Of Chaos”, διέκρινα έναν μεγάλο έρωτα για το ρυθμικό thrash / death metal αλλά με μια “συμπάθεια” σε σύγχρονες αντίστοιχες τεχνοτροπίες, βλέπε The Haunted. Συμφωνείς με αυτήν την άποψη;
Ναι, συμφωνούμε με αυτήν την άποψη άλλωστε οι επιρροές μας είναι Slayer, Nevermore, Malevolent Creation, Death, The Haunted, Kreator οπότε έπεσες μέσα.

Πόσο ρίσκο πιστεύετε ότι παίρνετε ακολουθώντας αυτό το ύφος; Σας φοβίζει καθόλου;
Δεν θεωρούμε ότι παίρνουμε κάποιο ρίσκο και δεν φοβόμαστε τίποτα. Παίζουμε αυτό το οποίο έτσι μας βγήκε στη συγκεκριμένη στιγμή. Μπορεί ο επόμενος δίσκος να είναι διαφορετικός αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είναι ακραίος.

Η σύνθεση των τραγουδιών είναι υπόθεση ενός ή πρόκειται για συνδυασμένη δουλειά; Και πες μου λίγα λόγια για τους στίχους. Σε τί αναφέρονται και ποιός τους γράφει;
Η σύνθεση των τραγουδιών γίνεται ως εξής: έρχεται ένας από εμάς με ένα riff και αρχίζουμε και το δουλεύουμε όλοι μαζί στο studio.Υπάρχει και η άλλη η περίπτωση να έρθει και κάποιος με ολόκληρο σχεδόν το τραγούδι και αν αρέσει σε όλους το κρατάμε έτσι ή το φτιάχνουμε κάπως. Εξίσου σημαντικοί για εμάς, όσο και η μουσική, είναι οι στίχοι. Τους περισσότερους στίχους στο album τους έχει γράψει το έκτο μέλος της μπάντας ο Μάο, όπως είχε γράψει και όλους τους στίχους στο demo. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς αναφέρονται σε κοινωνικοπολιτικά, αλλά και προσωπικά θέματα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δε γίνεται να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στη συμμετοχή του Ορέστη στιχουργικά σε 2 τραγούδια του δίσκου.

Πώς αντιδράτε στις κριτικές γύρω από το όνομά σας; Σας επηρεάζει η άποψη του κόσμου;
Οι κριτικές είναι καλές όταν είναι καλοπροαίρετες και δεν εννοούμε όταν μας λένε “τι γαμώ που παίζετε” και τέτοια. Από εκεί και πέρα μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα εμείς να γουστάρουμε αυτό που κάνουμε και αν γουστάρει και ο κόσμος μαζί μας, είναι το τέλειο.

Θέμα “video clips”. Τι γίνεται, έχετε σχέδια δημιουργίας κάποιου;
Στο θέμα των video-clips υπάρχουν σκέψεις και κάνουμε κάποιες συζητήσεις για ένα video, αλλά όχι κάτι σίγουρο ακόμα. Αυτό που μπορούμε να σου πούμε πάντως με σιγουριά, είναι ότι ετοιμάζουμε ένα lyric video στο άμεσο μέλλον.

Ας αναφερθούμε και σε live δραστηριότητα. Τι συμβαίνει στα show σας; Τι θα μπορούσε να περιμένει ένας οπαδός σας;
Ενέργεια στα τέρματα, αδρεναλίνη στο full και επικοινωνία με τον κόσμο. Στα live μας απλά καταθέτουμε την ψυχή μας. Για εμάς οι συναυλίες είναι ένα είδος “τελετής”. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του show.

Ποιά είναι η γνώμη σου για την extreme/ metal μουσική, στo σήμερα; Και ποιά είναι η άποψη σου για την σκηνή της πατρίδας μας; Ποιά είναι η σχέση σας με άλλες μπάντες;
Υπάρχουν αρκετές νέες μπάντες που παίζουν και το σημαντικό είναι ότι γράφουν αξιόλογους δίσκους, αλλά και κάποια πολύ επιτυχημένα comeback από παλιές μπάντες, όπως οι Carcass και οι Gorguts πέρυσι. Φοβεροί δίσκοι αμφότεροι. Τώρα για την πατρίδα μας, το μόνο που έχω να πω είναι ότι έχουμε μπαντάρες! Πραγματικά μπαντάρες, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού. Έχουμε ανέβει πολλά σκαλοπάτια στη μουσική, στη σύνθεση, στην παραγωγή, στα πάντα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όποια ελληνική μπάντα κάνει ένα βήμα παραπέρα εκτός Ελλάδος, πετυχαίνει αρκετά πράγματα. Αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, βέβαια. Θέλει αρκετή δουλειά και όρεξη. Και λίγη τύχη. Όσον αφορά τη σχέση μας με άλλες μπάντες, είναι πολύ καλές. Μας έχουν βοηθήσει αρκετοί και εμείς με τη σειρά μας βοηθάμε. Αμοιβαία πράγματα. Έτσι πάει το θέμα για το καλό της σκηνής.

Δουλεύετε σε καινούριο υλικό. Θα έχουμε σύντομα νέα τραγούδια από εσάς;
Ναι, έχουμε αρχίσει ήδη και δουλεύουμε κάποιες ιδέες. Υπάρχουν και 2 καινούρια τραγούδια έτοιμα, οπότε υπάρχει και μια περίπτωση να κυκλοφορήσουμε και ένα split με μια ακόμα μπάντα, μάλλον κάπου στο τέλος του χρόνου όμως.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σου, δεν έχω κάτι άλλο να σε ρωτήσω. Θα ήθελες να πεις δυο λόγια, χάριν επιλόγου, στους φίλους σας;
Ελπίζουμε να γουστάρετε με τα τραγούδια μας και θα τα πούμε σε κάποιο stage στο κοντινό μέλλον. Και μην ξεχνάτε να υποστηρίζετε το underground, γιατί είναι η μήτρα της μουσικής που γουστάρουμε όλοι μας. Όσες μουσικές μόδες και να έρθουν, το underground είναι αυτό που θα κρατάει ζωντανή τη μουσική μας.

225

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1175 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.