RIOT: “Rock World”

COMPILATION

ΕΙΔΟΣ: Heavy Metal
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ: Nuclear Blast Records
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 27/3/2020

Για τους λάτρεις της US metal σκηνής, το όνομα Riot μάλλον δεν είναι αδιάφορο. Απεναντίας, πρόκειται για μία μπάντα που εξιτάρει ακόμη και σήμερα το παγκόσμιο μεταλλικό κοινό. Ένα group που γέμισε με τεράστιες επιτυχίες τη heavy/power metal σκηνή, με “εκρηκτικά” lives και από τις μπάντες που αγαπήθηκε όσο λίγες από τους Έλληνες και όχι μόνο metalheads. Οι Riot λοιπόν, επιστρέφουν με τη συλλογή “Rock World”, που μάλλον κρύβει κάποια “διαμαντάκια” του παρελθόντος που δεν είχαν ακουστεί έως σήμερα, μαζί με κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του group, δημιουργώντας ένα ελκυστικό πακέτο για τους οπαδούς του κλασικού heavy metal.

Περιμένοντας ίσως νέο υλικό (;), αφού συνηθίζεται πλέον από πολλά groups πριν κάποια νέα δουλειά να κυκλοφορούν είτε μία συλλογή είτε ένα live album, οι Αμερικανοί θρύλοι του heavy/power “ξεψαχνίζοντας” το αρχείο της μπάντας στη μετά-Reale εποχή, έπεσαν πάνω σε μια “μουσική φλέβα” και αποφάσισαν να τη μοιραστούν με τους, ανά τον κόσμο, οπαδούς τους. Το “Rock World”, όπως ονομάστηκε αυτό το εγχείρημα, παίρνοντας το όνομά του από το soundtrack της ομώνυμης σειράς το οποίο ανήκει στους Riot, περιέχει πολύ σπάνιο και αξιόλογο υλικό, τόσο γνωστό όσο και “άγνωστο”, που δεν έχει ακουστεί ποτέ πριν, κάνοντας τη συλλογή αυτή must-have για κάθε “κολλημένο” οπαδό των Αμερικανών metallers.

Γιατί να αποκτήσεις το “Rock World”; Πρώτα απ’ όλα, διότι πρόκειται για τους Riot, “god damned” που λένε και στο χωριό μου! Η heavy metal “μηχανή”, που “γαζώνει” ασταμάτητα από το 1975 έως και σήμερα. Αυτή η μηχανή που οποτεδήποτε έχει live, σου “σηκώνει” την τρίχα από την αρχή μέχρι το τέλος και σε κάνει να “χύνεις” τόνους ιδρώτα, από χαρά και ικανοποίηση.

Θες και άλλο λόγο; Έχεις δει το tracklist; Έχουμε και λέμε. “Rock World”, το κομμάτι που έγραψαν οι Riot για την ομώνυμη ’70s σειρά της τηλεόρασης, σε μία πιο “εμπορική” φάση. Τα “Bloodstreets” και “Buried Alive (Tell Tale Heart)”, σε διαφορετική εκτέλεση από ότι τελικά μπήκαν στο “Thundersteel”, μνημειώδες album τους. “Runaway”, ένα τρομερό instrumental αριστούργημα του Reale από το “Privilege Of Power” δίσκο του group. Τα “Killer” και “Maryanne”, το μεν πρώτο με τη φωνή του Tony Moore, ενώ το δεύτερο σε μία διαφορετική μίξη. Συνεχίζουμε με “Medicine Man”, “Magic Maker” και “Faded Hero” τραγουδισμένα από τον Tony Moore, που ωστόσο μπήκαν στο “Nightbreaker” album με το Mike Dimeo στη φωνή. Τέσσερα κομμάτια που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, τα “Sylvia”, “Good Lovin”, “Creep” και “Instrumental 1994”, τα οποία κόπηκαν από το “Nightbreaker” δίσκο. Και τέλος κρατηθείτε, τα “Medicine Man” και “Magic Maker”, ερμηνευμένα, άκουσον άκουσον, από τον τεράστιο Harry “The Tyrant” Conklin ,όταν η μπάντα έψαχνε τον αντικαταστάτη του Tony Moore (Γιατί δε τον πήρατε ρε παιδιά;;).

Μετά από όλα αυτά, θες και άλλα; Φανταστικό εξώφυλλο, όπως άλλωστε σε όλες τους τις δουλειές, μία παραγωγή για όσκαρ ακόμη και στα πιο χαμηλά κομμάτια, ενώ ακόμη και η σειρά των τραγουδιών είναι τόσο προσεγμένη, που δείχνει τη διάθεση της μπάντας να ασχολείται, να δουλεύει με όποιο υλικό έχει.

Έλα, πες την αλήθεια. Σου “τρέχουν ήδη τα σάλια”. Μην περιμένεις, τρέξε να το προλάβεις. Το ξέρεις και εσύ, ότι όλοι θα προσπαθήσουν να σου το “κλέψουν”. Εγώ, σίγουρα! Νομίζω η καλύτερη συντροφιά, μέχρι το επόμενο βήμα των Riot. Θα λείπει από τη δική σου δισκοθήκη;;

Facebook page: https://www.facebook.com/riotrockcity/

405

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.