IRON LAMB: "Blue Haze"

H Σουηδία είναι μια χώρα η οποία αγκαλιάζει πρώτη στην Ευρώπη κάθε τεχνολογική εξέλιξη και προσπαθεί να εξελίσσεται εξίσου και κοινωνικά.

Υπάρχει όμως, ένα κομμάτι του πληθυσμού της που κοιτάει και προσπαθεί να μάθει από το παρελθόν, στην περίπτωση μας την παλιά hard rock μουσική. 

Οι Iron Lamb είναι με ιδιαίτερη retro rock περίπτωση που αν και πατάει πάνω στις μελωδίες και την αισθητική των 70s και της πρώιμης NWOBHM σκηνής, εξετάζει ιδιαίτερα την επιρροή των Motorhead στην rock μουσική, έχοντας έτσι ένα δυναμικό punk feeling, όπως ξεκάθαρα δηλώνει το εναρκτήριο “Apocalypse Express”. Στη συνέχεια όμως με το “Bound By Gravity” μπαίνει στον παρανομαστή η ψυχεδελική προσέγγιση των Monster Magnet που φέρνει τους Iron Lamb λίγο πιο κοντά στην σύγχρονη heavy rock μουσική.

Η βαριά γρεζάτη φωνή του κυρίου Bragman μας φέρνει συνεχώς πιο κοντά στην κληρονομιά του Θείου Lemmy, ενώ ορχηστρικά οι Iron Lamb δανείζονται και από το πρώιμο punk rock συγκροτημάτων όπως οι The Damned. Κομμάτια-ξυράφι σαν το “The Hunt” είναι ικανά να ανάψουν φωτιά σε κάποιο ανήλιαγο venue και η παραγωγή που συνολικά υπογραμμίζει την μπασαδούρα κάνει το αποτέλεσμα πολύ πιο rock ‘n’ roll από αρκετούς συμπατριώτες τους, αποφεύγοντας έτσι να συγκριθεί με γνωστά revival σχήματα.

Αν λοιπόν, θέλεις να νιώσεις να σε ακουμπάει το πνεύμα των Motorhead που τόσο έχει στιγματίσει την σκληρή μουσική, αλλά και τις ζωές κάποιων από εμάς, τότε οι Iron Lamb είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Το σιδερένιο (λέξη που οι Motorhead κατά κόρον χρησιμοποίησαν) αρνί δεν είναι ένα ακόμη συγκρότημα αναβίωση, το σιδερένιο αρνί ξέρει πραγματικά να ροκάρει μάγκες!

463

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.