SYPSIS: “Hypnosis” EP

Άλλο ένα σφαλιαροειδές παρθενικό δείγμα που μας έρχεται από την εγχώρια σκηνή είναι και το EP “Hypnosis” αυτού του κουαρτέτου από την Ιστιαία (πόσο και γαμώ αυτή η Εύβοια, isn’t it dear?).

Κινούμενοι στο χώρο του τεχνικού, προοδευτικού thrash, με πολλές επιρροές από Coroner, Atheist (μέχρι και Anacrusis θα έλεγα, ειδικά του ντεμπούτου τους), αρκετά ελπιδοφόροι, οι Sypsis φανερώνουν αρετές. Τα δυο κομμάτια που αποτελούν το EP (συν το “Asturias” το οποίο είναι intro από την ταινία “Mirrors”), ακούγονται ενδιαφέροντα. Ωραία δομικά riffs από τον Γιώργο Παπασταμούλο στις κιθάρες (θα ήθελα λιγότερη “ατεχνιά” στην εισαγωγή του “Dark Illusion”, αλλά μπορεί να είναι και άποψη, οπότε πάω πάσο…), φωνητικά που είμαι σίγουρος ότι θα δουλευτούν μέχρι την πλήρη δουλειά τους, όχι άσχημα, αλλά οπωσδήποτε σηκώνουν βελτίωση από τον Γιώργο Διαμαντή (να, εδώ μου ήρθαν οι Anacrusis) και πάρα πολύ καλή η performance των αδερφών Ιγνάτιου (μπάσο) και Γιώργου Σταματονικολού (drums) που ουσιαστικά οδηγούν τις δυο συνθέσεις.

Ελπιδοφόρο όπως είπα, φυσικά είναι φανερό το “πρωτόλειον” του εγχειρήματος στο θέμα του ήχου (φυσικά), συνθετικά είναι στα υπέρ τους η ρότα που τράβηξαν, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αποτίεις φόρος τιμής στους Coroner και στους Sadus (άλλο τυχαίο παράδειγμα) γιατί θέλει κάποια άλφα balls για να φτάσεις στο εκτελεστικό επίπεδο αυτών των μεγεθών και όλα είναι θέμα δουλειάς για το που μπορούν να φτάσουν.

Εύχομαι με την πάροδο του χρόνου να τα καταφέρουν. Οι βάσεις τους είναι αρκετά στέρεες.

536

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.