BIO-CANCER

Μόνο θρας! Μία από τις πλέον ανερχόμενες μουσικές σκηνές του metal στη χώρα μας είναι αυτή του thrash metal. Κομμάτι της αναπόσπαστο πρέπει να θεωρούνται πλέον και οι Bio-Cancer, οι οποίοι ηχογραφούν το δεύτερο τους album και το Σάββατο 26 Απριλίου ανοίγουν τη συναυλία των μεγάλων Sodom στο An Club. Το Rockway.gr έπρεπες να τους μιλήσει και ο μπασίστας Γιάννης πήρε τα ηνία.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rockway! Από ότι είδα στο Facebook ετοιμάζετε νέα δουλειά. Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για αυτήν;
Γεια χαρά και ευχαριστούμε για την πρόσκληση για την συνέντευξη, Δημήτρη! Αυτή τη στιγμή είμαστε στο Basement studio και ηχογραφούμε το 2ο μας άλμπουμ! Μέχρι στιγμής οι ηχογραφήσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, ευελπιστούμε να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα! Γενικά δεν μπορώ να πω πολλά για τα νέα κομμάτια ακόμα, πέρα από το ότι θα είναι στο στιλ που μας έχουν συνηθίσει, σε ακόμα πιο ακραίο επίπεδο και πολύ πιο προσεγμένα, γι’ αυτό και η αρκετή καθυστέρηση.

Ζητήσατε την ενίσχυση από τους φίλους του ήχου μέσω μιας καμπάνιας στο Indiegogo.com. Πιάσατε το στόχο σας τελικά;
Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι το ποσό που ζητάμε δεν καλύπτει, ούτε το ελάχιστο από τα έξοδα του δίσκου. Παρόλα αυτά, επειδή κανείς μας δεν είναι ούτε λεφτάς, ούτε ζούμε σε εποχές που είναι εύκολο να κάνεις πολλές οικονομίες πιστεύουμε ότι μια μικρή βοήθεια από όποιον μπορεί θα μας έδινε μεγάλη ανάσα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει η χρονική διορία που έχουμε βάλει, πάντως μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είμαστε σε καλό επίπεδο.

Στιχουργικά που θα κινείται ο δίσκος;
Στιχουργικά θα είναι πάνω κάτω αυτό που λέει και ο τίτλος “Tormenting The Innocent”! Γενικότερα, αρκετά gore θέματα, αλλά και κάποια λίγο πιο κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Και τίγκα στα gang!!

Το thrash metal στην Ελλάδα περνάει μια δεύτερη νιότη. Πολλά σχήματα γύρω από αυτόν τον ήχο εμφανίζονται και κάνουν αίσθηση.
Γιατί κερδίζει το thrash metal τόσο έδαφος;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδηγούν το κόσμο, κυρίως τους νέους, σε αυτή τη μουσική. Ο σημαντικότερος για μένα είναι το ότι αφού βγαίνουν συνεχώς αξιόλογες μπάντες που το κυνηγάνε και βγάζουν συχνά καλό υλικό, λογικό είναι να τραβάει κόσμο αυτή η κινητικότητα. Αν δεν υπήρχαν μπάντες που κάνουν live τόσο συχνά, βγάζουν καλούς δίσκους και το τρέχουν γενικότερα δεν νομίζω ότι θα βλέπαμε και τόση ανταπόκριση απ’ τον κόσμο.

Ποιες ήταν οι μπάντες που άκουσαν οι Bio-Cancer και είπαν “Ναι! Κάτι τέτοιο θα κάνουμε και εμείς”;
Χμμ, γενικότερα ο καθένας μας έχει διαφορετικές επιρροές στην μουσική. Φανερό είναι πάντως ότι μας τραβάει ο πιο extreme ήχος του Thrash. Προσωπικά πάντως θαμάζω Kreator, Testament, Sarcofago, Sadus, Demolition Hammer, Dark Angel, Desaster, Destroyer 666 μπλα μπλα…)

Πολλοί ενδιαφέροντες thrash metal δίσκοι βγήκαν την περασμένη χρονιά. Είχες κάποιο αγαπημένο;
Όντως άπειροι! Τώρα αν με ρωτάς για thrash σίγουρα το αγαπημένο μου ήταν των Warbringer! Λίγο πιο κάτω θα έβαζα των Violator και επίσης, μου άρεσε  πολύ αυτό που έβγαλαν οι Exarsis, οι Protector και οι Crisix…

Ανοίγετε τη συναυλία των Sodom στην Αθήνα, μιας εκ των επιδραστικότερων του είδους, πως νιώθετε για αυτό; Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι Sodom;
Σίγουρα είναι μεγάλη μας τιμή να παίζουμε μαζί με μια από τις μπάντες που βοήθησαν αυτή τη σκηνή να φτάσει εδώ που είναι σήμερα και σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τιμήσουμε και τον κόσμο που θα έρθει να μας δει, αλλά και τους διοργανωτές που μας προτίμησαν! Προσωπικά λατρεύω όλο το “Agent Orange”, αν και το αγαπημένο μου κομμάτι παίζει να’ ναι το “Napalm In The Morning” και το “Ι Am The War” από το “M-16”.

Ποια είναι τα σχέδια και τα όνειρα σας για το μέλλον;
TOUR!!!

Αν δίνατε τη μουσική σας σε κάποια ταινία, τι υπόθεση θα είχε;
Αιμομιξίες, βιασμούς, αποκεφαλισμούς, κανιβαλισμό, καρκίνο…

Τελειώνοντας αφιερώστε στους αναγνώστες του Rockway.gr ένα στίχο από τη νέα σας δουλειά.
(γέλια) σάμπως τους καταλαβαίνω και εγώ νομίζεις;
Πλάκα κάνω, λοιπόν:
“Tormenting the innocent find horrid ways to escape from sanity
Tormenting the innocent mind rotten by bath salts”

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Να είσαι καλά, εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Metal above all!

149

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.