UNITED HIGHLIGHTS

Πιθανόν, εσύ εκεί έξω να μην έχεις ιδέα για το τι είναι οι United Higlights. Θα έχεις όμως, τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσεις ζωντανά στο Release live show των Slaveatgod, στο An Club, στις 9 Μαρτίου. Ως τότε, ο Δημήτρης Μαρσέλος “ανακρίνει” τον τραγουδιστή τους, Vagg,για να στηρίξει το “κατηγορητήριο”.

Καλησπέρα! Μιας που είστε σχετικά νέα μπάντα, θα ήθελα να μας παρουσιάσεις τους United Highlights, έτσι ώστε οι αναγνώστες του Rockway.gr να σας γνωρίσουν λίγο καλύτερα!
Καλησπέρα σας, οι United Highlights είναι μια 6-μελης μπάντα από την Αθήνα, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2009 και μέχρι σήμερα κάνει αυτό που αγαπάει περνώντας καλά. Η μπάντα αποτελείται από τους Ian (φωνή), Vagg (φωνή), Γιώργος (μπάσο), Δημήτρης (κιθάρα), Διονύσης (κιθάρα) και Dennis (τύμπανα).

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Δυστυχώς καθόλου ενδιαφέρουσα ιστορία, σε μια από τις πρώτες πρόβες μας, ο Γιώργος είχε έρθει ενθουσιασμένος με το όνομα Highlight United. Οι υπόλοιποι δεν ενθουσιαστήκαμε και πολύ, αλλά ο Γιώργος  επίμεινε αρκετά, οπότε καταλήξαμε απλά στο να αλλάξουμε την σειρά. Τουλάχιστον βγήκε πρωτότυπο.

Ποιες είναι οι μπάντες που επηρέασαν στη διαμόρφωση του ήχου σας;
Στο ξεκίνημα της μπάντας, τα ακούσματα μας κυμαίνονταν σε μπάντες όπως οι Blessthefall, Hawthrone Heights, Underoath, Enter shikari, Jimmy eat world και τέτοια, και να σου πω την αλήθεια, βλέπουμε σε ότι γράφουμε ακόμα στοιχεία απ’ αυτήν την φάση, που περάσαμε όταν ήμασταν πιο “πιτσιρικάδες”.

Πέρυσι κυκλοφόρησε το ΕΡ σας “Uranus”. Πως το υποδέχτηκαν οι metalheads; Είχατε feedback από το εξωτερικό;
Γενικότερα, η ανταπόκριση ήταν καλή και αυτό φάνηκε ήδη απ’ το release show μας στο Κύτταρο με 500 περίπου άτομα κόσμο, και από εκεί και πέρα βλέπαμε περισσότερο κόσμο στις συναυλίες μας. Από το εξωτερικό το feedback είναι ακόμα μικρό, αλλά και πάλι είμαστε ευχαριστημένοι.

Υπάρχουν σχέδια για την ηχογράφηση κάποιου full length album; Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας;
Αυτόν τον καιρό, τελειώνουμε το “The House Of Eve”, ένα EP 6 κομματιών, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Γενικότερα, γράφουμε συνέχεια καινούργια κομμάτια και όταν είναι η στιγμή σωστή θα βγει και το full length. Μελλοντικά σχέδια μας είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική και να περνάμε καλά.

Συνήθως, το ιδίωμα κινείται στιχουργικά στην απόγνωση του ατόμου απέναντι στο σαθρό κατεστημένο. Για τι πράγμα μιλούν οι δικοί σας στίχοι;
Η αγαπημένη μου θεματολογία βασίζεται στο να μην τα παρατάς και πιστεύω ότι για να γράψεις κάτι και να το περάσεις στον άλλον, πρέπει να το χεις περάσει εσύ επί χίλια, έτσι θα το νιώσει μαζί σου.

Πόσο δύσκολο είναι να εξελιχθείς καλλιτεχνικά σε μια χώρα που δεν στηρίζει τον ακραίο ήχο;
Δεν πιστεύω πως είναι δύσκολο, αν θες να εξελιχθείς είναι δική σου δουλειά και μπορείς να καταφέρεις πολλά μόνος σου. Ένα σπρωξιματάκι εννοείται τα βοηθούσε, αλλά όχι τόσο στην εξέλιξη σου.

Πολλοί παλαιοί ακροατές του metalcore ήχου, ξενέρωσαν κατά κάποιο τρόπο με την εισαγωγή των καθαρών μελωδικών φωνητικών. Έχετε αντιμετωπίσει άσχημες συμπεριφορές από τέτοιους τύπους;
Άσχημες όχι, εννοείται πως μας το έχουν αναφέρει, σε φάση “ρε, παιδιά αυτή η μουσική θα ήταν καλύτερη χωρίς καθαρά φωνητικά”. Ο καθένας ακούει ότι του αρέσει και δικαιολογώ τους παλιούς, επειδή έτσι έμαθαν το metalcore και όταν κάποιος σου αλλάζει κάποια στερεότυπα, τα οποία είχες δημιουργήσει, το “κράξιμο” είναι δικαιολογημένα, η πρώτη αντίδραση.

Πρόσφατα ανοίξατε τη συναυλία μιας καταξιωμένης μπάντας του ήχου, των The Ghost Inside. Τι εμπειρίες αποκομίσατε από εκείνο το Live; Πόσο σημαντικό είναι για έναν μουσικό να εκμεταλλεύεται τέτοιες ευκαιρίες;
Απίστευτη βραδιά, την χαρήκαμε με την ψυχή μας. Είναι πολύ καλή ευκαιρία να δεις πως στήνουν τέτοιες μπάντες τον ήχο τους, την παρουσία τους, που τους έφτασαν σε τέτοιο level και να αποκομίζεις ότι μπορείς από αυτό. Επίσης, μας δόθηκε και η ευκαιρία να παίξουμε σε ένα κοινό διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Τώρα, θα παίξετε παρέα με τους Slaveatgod, για το release show του νέου τους album. Ποια είναι η γνώμη σου για το παρόν και το μέλλον της σκηνής στην Ελλάδα;
Απολαμβάνω πολύ το παρόν βλέποντας μπάντες να ρίχνουν τόση πολλή δουλειά σε αυτό που κάνουν, να είναι δραστήριες και να βγάζουν καινούργιο υλικό, να είναι επαγγελματίες στην οργάνωση τους. Και δεν είναι μια ή δυο μπάντες αυτές. Είναι πάρα πολλές. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν φοβάμαι καθόλου για το μέλλον.

Ποια νέα album άκουσες κατά τη διάρκεια του 2014, τα οποία προτείνεις σε όσους θα αρέσει η μουσική σας;
Polar-Shadowed by vultures, For Today-Fight for silence

Καλή επιτυχία σε όλα σας τα σχέδια εύχομαι και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Εμείς σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε όλους 9 Μαρτίου στο An Club.

171

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2124 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.