SUNDENKLANG: “Jahresringe”

ALBUM

Είδος: Dark Pop / EBM
Δισκογραφική: Drakkar Entertainment Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Απριλίου 2020

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία απόπειρα του Mart Soer, τραγουδιστή των Stahlmann, με φυσικό επακόλουθο να είναι πολύ απομακρυσμένο από τις industrial φόρμες των τελευταίων, καθώς εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με μία βαθύτερη προσέγγιση των σκέψεων και των συναισθημάτων του Mart Soer. Το “Jahresringe” είναι ένα αρκετά δουλεμένο και ώριμο album, ένας καμβάς από ερεθίσματα και πινελιές, που σκοπό έχουν να απορροφήσουν τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του καθενός από εμάς. Είναι το απόσταγμα από τις εμπειρίες, τις πληγές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, παρουσιασμένα μέσα από το πρίσμα της οπτικής των Suendenklang. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την θλίψη, την απόρριψη και την αμφισβήτηση και η επίγνωση των παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία του “Jahresringe”.

Οι ρυθμοί καταιγιστικοί στα χορευτικά μέρη του, η ατμόσφαιρα υποβλητική και εθιστική στις πιο electro στιγμές του, νιώθεις το “παγωμένο ρίγος” να σε διαπερνά καθώς χάνεσαι σε ιδιαίτερες σκέψεις και αισθήματα, η φωνή του Mart Soer σε εξαιρετική κατάσταση σε τοποθετεί ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι, αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, απέναντι στον καθρέφτη έτοιμο να απολογηθείς. Ωστόσο και οι dance επιρροές έχουν το ρόλο του εξαγνισμού, σίγουρα “σκοτεινό” και ιδιαίτερο, το “Jahresringe” δεν αφήνει κενά σημεία και απορίες. Ειδικά στο συγκεκριμένο album, διέκρινα αρκετές επιρροές από το συγκρότημα των Stahlmann, ενώ και οι Rammstein κάνουν διακριτή την εμφάνισή τους, με την βαριά Γερμανική προφορά του Mart Soer να τους δίνει αρκετούς πόντους, κυρίως στα πιο “dark-electro” σημεία, ενώ και οι πρώιμοι Diary of Dreams, με τους Solar Fake, ακουμπούν στις πιο “σκοτεινές” πτυχές του “Jahresringe”. Μελαγχολία και ευαισθησία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις pop-electro μελωδίες, χαρίζοντας ένα ακουστικό αποτέλεσμα που σε ωθεί όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των Suendenklang.

Το σύνολο του δίσκου ακούγεται ευχάριστα και οι στιγμές που ξεχώρισα είναι πολλές και αξιόλογες. Τραγούδια όπως “Von Träne zu Regen” , “Du bist mein Licht (feat. Leandra)” έχουν σκοπό να σε αποπλανήσουν, ενώ τα “1000 Stimmen”, “Antiheld”, σε περιβάλουν με το άπλετο μυστήριό τους, ενώ οι χορευτικές εξάρσεις των “Staub” και “Vergeben und vergessen” δεν σε αφήνουν σε καμία περίπτωση αδιάφορο.

Συνοψίζοντας, οι Suendenklang έκαναν το θαύμα τους, με μία ομολογουμένως άρτια δουλειά που ξεδιπλώνει το όραμα του Patrick Nevian και του Mart Soer. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του ιδιώματος θα έχουν λάβει το “μήνυμα”, αφού μιλάμε για μία εξαιρετική κυκλοφορία που αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον της dark-synth μουσικής.

TRACKLISTING:
Schnitt Um Schnitt
Staub
Schwarze Götter
Wenn alles brennt
Von Träne zu Regen
Du bist mein Licht (feat. Leandra)
Antiheld
1000 Stimmen
Auf den Weg
Vergeben und verges

Website: http://www.suendenklang.de
Facebook page: www.facebook.com/drakkarentertainment
Youtube channel: www.youtube.com/drakkarentertainment

493

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».