TONY MILLS: “Over My Dead Body”

Παρά τα σχεδόν 53 του χρόνια, ο Tony Mills, γνωστός από τους TNT και τους SHY, συνεχίζει απτόητος να προσφέρει στους fan του νέο υλικό προς κατανάλωση.

Το “Over My Dead Body” είναι εμπνευσμένο από την περιπέτεια υγείας που είχε ο Mills το 2010, κατά την οποία έπαθε καρδιακή προσβολή σε αεροδρόμιο της Νορβηγίας, φτάνοντας κοντά στο θάνατο. Πέντε χρόνια μετά, ο συμπαθής frontman είναι ακόμα εδώ και στο νέο του album μας διηγείται τις δύσκολες ώρες που πέρασε.

Παρότι το θέμα δεν είναι διόλου εύθυμο, η hard rock/ AOR αισθητική του Mills δε σε παρασύρει στην καταχνιά και εν τέλει βγάζει μια θετική αύρα στον ακροατή. Άλλωστε η θέληση για ζωή είναι το ζητούμενο του δίσκου.

Πλάι στον Mills στέκονται ονόματα όπως Robert Sall (WET, Work of Art), Andreas Passmark (Royal Hunt), Douglas Docker (Dockers Guild) και μέλη των TNT, με τον Neil Kernon (Dokken, Shy, Aviator, Queensryche) να αναλαμβάνει την παραγωγή.

Το αποτέλεσμα πραγματικά καλό, αν και η αλήθεια είναι πως η προσπάθειά του να αποδώσει ένα πιο heavy προσωπείο δεν αποδίδει πάντα. Από την άλλη είναι στιγμές που θυμίζει έντονα (και ευχάριστα) Queensryche, οπότε δεν πειράζει.

Αν σου αρέσει το hard rock και το AOR, συνδυασμένο με το ανάλαφρο heavy rock, το “Over My Dead Body” αποτελεί μια πολύ καλή κυκλοφορία για τα γούστα σου.

503

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.