BROTHERHOOD: “In The Violet Hour”

Είναι φορές, που για να επιτύχουμε κάποια προσπάθεια, χρειάζεται όραμα, δημιουργικότητα και πίστη. Πίστη βέβαια όχι μόνο στις δυνατότητές μας, αλλά και στις αξίες που πρεσβεύει ο καθένας μας. Έτσι και οι Brotherhood,συνεχίζουν με συνέπεια την ανοδική τους πορεία από το 2012, μέσα από τις εξαιρετικές τους δουλειές, δίνοντάς μας απλό και ανόθευτο classic gothic rock, μέσα από το πρίσμα που μας διδάξαν οι “μεγάλοι” Sisters Of Mercy, Cure και Joy Division.

Με δυνατές κιθάρες που ακροβατούν στην μελαγχολία, βυθισμένες στο σκότος και με μπάσο σε ρόλο οδοστρωτήρα, δεν αφήνουν τίποτα στο διάβα τους! Τα τραγούδια τους έχουν σκοπό να γίνουν κλασσικά στον συγκεκριμένο χώρο και δεν αφήνουν περιθώριο για καμία παρερμηνεία. Οι ρυθμοί των τραγουδιών είναι σαγηνευτικοί και σε απορροφούν σιγά-σιγά όσο αφήνεσαι και παρασύρεσαι μέσα στην “ζεστασιά” που σου χαρίζουν απλόχερα. Η χρήση των πλήκτρων είναι διακριτική και μελωδική. Οι Brotherhood “έχουν μελετήσει πολύ καλά το μάθημά τους” και φροντίζουν να μας δώσουν μόνο αυτό που χρειαζόμαστε, χωρίς ιδιαίτερες “φιοριτούρες”. Ο σκοπός είναι ένας, μόνο classic gothic rock!

Το “In The Violet Hour”, είναι ένα album που μιλά για την ζωή και τον θάνατο, για την αγάπη και το μίσος, για όλα αυτά που σε δεσμεύουν και σε απελευθερώνουν. Είναι εννέα τραγούδια, που έχουν  γραφτεί βασισμένα στις ρίζες της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα κομμάτια που ξεχώρισα από το συγκεκριμένο album είναι τα “Rain”, “Down”, “The Pit”, το εξαιρετικό “Reasons”, που θα ορκιζόμουν ότι βγήκε από το “First And Last And Always” των Sisters Of Mercy και το “Voices”, που έγινε ήδη η προσωπική μου αδυναμία. Tέλος, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός της πολύ όμορφης και δυνατής διασκευής στο αγαπημένο  “Loverman” του Nick Cave! Tο κομμάτι έχει γίνει τόσο gothic rock, που ίσως και ο δημιουργός του να δυσκολεύονταν να το αναγνωρίσει.

Εν κατακλείδι, μιλάμε για μία άρτια και ολοκληρωμένη δουλειά, που αναβιώνει εύστοχα το πνεύμα του πολύπαθου gothic rock. Είναι ένα album, που θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του συγκεκριμένου ιδιώματος. Play loud! Stay goth!

https://www.facebook.com/brotherhoodsweden

516

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».