STONEBRINGER

Ενόψει της support εμφάνισης των Stonebringer, στη συναυλία των Orange Goblin στο ΑΝ Club στις 14 Νοεμβρίου, το Rockway.gr και ο Δημήτρης Μαρσέλος επικοινωνούν με τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Νίκο. Get ready to be Stoned!

Καλημέρα, Νίκο! Για αρχή να είμαστε λίγο κατατοπιστικοί και να πούμε λίγα πράγματα για τη γένεση και την μέχρι τώρα πορεία των Stonebringer!
Χαίρε Δημήτρη! Με λίγα λόγια σαν μπάντα είμαστε μαζί από τα τέλη του 2009.Ωστόσο ήμασταν πολύ μικροί σε ηλικία αφού πηγαίναμε ακόμη σχολείο και δε μπορούσαμε να το κυνηγήσουμε όπως θέλαμε. Το Σεπτέμβριο όμως του 2011 κυκλοφορήσαμε ως Stonebringer το πρώτο μας EP “Born To Jam On The Streets” και κάπου εκεί ξεκίνησαν όλα. Έπειτα ακολούθησε μια σειρά από δυνατές συναυλίες με αντίστοιχα δυνατές μπάντες και το “Ocean Of The Brave” EP.

Τι σας έκανε να θέλετε να κουρδίσετε τις κιθάρες σας σε heavy rock τόνους;
Πιστεύω ήταν η  κοινή συνισταμένη των γούστων μας εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ποια συγκροτήματα δείχνουν σε εσάς το δρόμο;
Επιλέγουμε να κοιτάμε το δρόμο των καινοτόμων της σύγχρονης μουσικής (βλέπε Pink Floyd, Black Sabbath κλπ.) λόγω του ότι κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο “Classic”.

Το “Ocean of the brave” EP ήταν απολαυστικό και με εξαιρετική παραγωγή. Μπλέξατε τον Chris Tsangarides στην ιστορία. Γιατί διαλέξατε τον συγκεκριμένο κύριο;
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια αρχικά. Ουσιαστική η επιλογή ήταν του ίδιου του Chris και της SAE Athens. To 2012 είχαμε την τύχη να επιλεχθούμε από την SAE Athens για να συνεργαστούμε με τους σπουδαστές της σχολής αλλά και επαγγελματίες όπως ο Chris Tsangarides στα πλαίσια του Band Complete project. Ήταν μια γεμάτη μουσική εμπειρία για εμάς και μας χαροποιεί ιδιαίτερα που το απόλαυσε και ο ίδιος ο Chris. Τον συναντήσαμε πάλι πριν λίγους μήνες και μας “ξύπνησε” για άλλη μια φορά όλες τις ωραίες αναμνήσεις από αυτή τη συνεργασία.

Τα κύματα του εξώφυλλου μας έπνιξαν με όμορφες μουσικές. Έχετε ξεκινήσει δουλειά για κάτι πιο ολοκληρωμένο; Θα χρησιμοποιηθούν κομμάτια από το promo “Born To Jam On The Streets” ή πάμε για εξ ολοκλήρου καινούργια πράγματα;
Ναι είμαστε ήδη στο studio από το καλοκαίρι και δουλεύουμε το πρώτο μας LP. Θα περιλαμβάνει ολοκαίνουργια κομμάτια που δεν έχουν ηχογραφηθεί στο παρελθόν, με αρκετά μάλιστα νέα μουσικά στοιχεία. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο μας, το 2014 για τους Stonebringer θα ανήκει εξ ολοκλήρου στο νέο album.

Όταν ανοίξατε το release show των Potergeist ήταν, κατά τη γνώμη μου, η πιο γεμάτη σας παρουσία από όσες έχω δει εγώ προσωπικά και κυριολεκτικά, ανεβήκατε πολύ πιο ψηλά στην εκτίμηση μου. Πως νιώθεις ακριβώς πριν καβαλήσεις το σανίδι;
Λόγω του ότι πλέον δεν παίζουμε τόσο συχνά όπως παλιότερα, η αλήθεια είναι πως κάθε φορά έχω μια ενόχληση στο παντελόνι μου απ’ τον ενθουσιασμό (σ.σ. γέλια).

Έχεις κάποιο γούρι σαν τα σακάκια του Γιάννη Ιωαννίδη που θα σου δώσει τη σίγουρα επιτυχημένη εμφάνιση;
Ποιος είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης; Εγώ τον Kouver Lee ξέρω (σ’ αγαπάω)! Όχι δεν έχω κάτι. Ίσως ένα-δυο ποτήρια ουίσκι.

Orange Goblin. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είστε το καταλληλότερο support. Πως νιώθεις που θα βρεθείς στον ίδιο χώρο με μια τόσο τεράστια για το metal μπάντα;
Ευχαριστούμε πολύ πάλι. Μας τιμάνε τα λόγια σου. Ανυπομονούμε για την εμπειρία. Κάθε gig και κάθε συνεργασία έχει πράγματα να σου δώσει και να δώσεις. Απλά με μπάντες σας τους Orange Goblin δεν έχεις πολύ συχνά την ευκαιρία να μοιραστείς τη σκηνή και το κοινό. Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.

Ποια είναι τα όνειρα σου για τους Stonebringer και κατά πόσον τα θεωρείς εφικτά σκεφτόμενος ότι πολιτιστικά η χώρα στην οποία ζεις, δεν μπορεί και δε θέλει να σου προσφέρει και πολλά;
Μιας και τα όνειρα γενικά έχουν να κάνουν με μια άλλη διάσταση και πρόκειται για εξωπραγματικές καταστάσεις , έτσι αντίστοιχα είναι και τα όνειρα μου όσον αφορά στους Stonebringer. Ούτε η Ελλάδα, ούτε  καμία χώρα  δε μπορεί να εμποδίσει όνειρα που έχουν να κάνουν με τη μουσική, γιατί η μουσική είναι από τις λίγες παγκόσμιες αξίες και γλώσσες που έχουν απομείνει.

Πολλοί λένε, εξ αυτών και άνθρωποι από το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα έχει μια από τις πιο γρήγορα και δυνατά αναπτυσσόμενες stoner σκηνές, αν και το rock σε γενικές γραμμές δεν είναι αρκετά δημοφιλές. Γιατί πιστεύεις όλο και περισσότεροι νέοι μουσικοί έρχονται κοντά στον σκληρό ήχο; Έτσι, “διαδηλώνουν” την αντίθεση τους στο κατεστημένο;
Πιστεύω ότι και με ένα πιάνο μπορεί κάποιος να διαδηλώσει. Βέβαια, μιας και αναφέρεσαι σε νέους μουσικούς θα μπορούσα να το συνδέσω με τον αυθορμητισμό και την ενέργεια ίσως της ηλικίας.

Τι σε εμπνέει στο να γράψεις μουσική και στίχους; Τι ακριβώς πραγματεύεται το “Ocean of the Brave”;
Η φύση με όλα τα ωραία της. Οι άνθρωποι με όλα τα ωραία και τα άσχημα τους. Το “Ocean Of The Brave” περιγράφει την ιστορία ενός επαναστάτη ο οποίος υπερεκτίμησε τις ικανότητες του και κατέληξε θύτης και θύμα ταυτόχρονα.

Φαίνεται από τους στίχους πως αγαπάτε τη θάλασσα, μιας που μεγαλώνετε και δίπλα της. Έχει ο Πειραιάς τελικά, τη δική του μουσική σκηνή ή είμαστε όλοι ένα;
Πιστεύω ότι  ο Πειραιάς κι η Αθήνα ακόμη κι Ευρώπη είναι μικρά και μεγάλα χωριά με διαφορετικές σκηνές που τελικά οδηγούν σε μία.

Πιστεύεις και εσύ, ότι έρχονται οι τίτλοι τέλους για το CD και ο βασιλιάς βινύλιο θα στεφτεί και πάλι;
Με την τεχνολογία να αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς και την έλλειψη ρευστού, το διαδίκτυο βοηθάει τη μουσική να κυκλοφορεί και να ταξιδεύει. Ο βασιλιάς βινύλιο δεν έχασε ποτέ το στέμμα του, περιμένει στο θρόνο του να πάνε να τον προσκυνήσουν.

Τέλος της συνέντευξης και είναι η ευκαιρία σου να πεις ό,τι θες. Βάρα, Νίκο!
Όχι όχι… είμαστε gentleman πάνω απ’ όλα (σ.σ. γέλια)!Ετοιμάζουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το 2014, μείνετε συντονισμένοι.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και σου εύχομαι κάθε επιτυχία, μουσική και μη!
Να’ σαι καλά Δημήτρη! Επίσης!

681

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.