DARKOLOGY: "Altered Reflections"

Οι Darkology είναι ένα συγκρότημα, το οποίο αν και σχηματίστηκε το 2004, κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά, με τίτλο “Altered Reflections”, μόλις φέτος, μια κυκλοφορία που θα αφήσει πολλούς με το στόμα ανοιχτό.

Τα κομμάτια του δίσκου χαρακτηρίζονται από τις κοφτές, ρυθμικές κιθάρες του Michael Harris (Arch Rival, Vitallij Kurpij), το σφιχτοδεμένο rhythm section των Brian Harris (πρώην Firewind) στα τύμπανα και Mike Neal στο μπάσο, καθώς και τα φωνητικά του Kelly Carpenter (Outworld), η φωνή του οποίου, σε σημεία, μου θύμισε τον Tim “Ripper” Owens.

Η απόδοση όλων των μελών βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, πράγμα λογικό μιας και μιλάμε για μουσικούς με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους.

Στο κομμάτια του δίσκου θα ακούσει κανείς ένα συνδυασμό στοιχείων κλασικού metal (Judas Priest) με πιο “μοντέρνους” ήχους (Nevermore, Morgana Lefay), ενώ δεν λείπουν και κάποια progressive στοιχεία, που κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Οι Darkology με την πρώτη τους κιόλας δισκογραφική παρουσία κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δίσκο, ο οποίος θέτει τις βάσεις για μια λαμπρή πορεία στο χώρο του μεταλλικού ήχου.

Δημήτρης Καρβούνης

412