BLACK SHEEP WALL: “It Begins Again” EP

Έχω συναισθηματική σύνδεση με τους Καλιφορνέζους, μιας και το περσινό τους album, “No matter where it ends” ήταν μια από τις πρώτες μου κριτικές για το Rockway.gr.

Είχα περάσει πολύ καλά ακούγοντας το γενών ασφυξία sludge τους, που συνεχίζει στο ίδιο σκοτεινό μονοπάτι που είχε χαραχτεί. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ΕΡ, που περιέχει τρία κομμάτια, όπου για μια ακόμη φορά το post metal συναντά το sludge, με τα φωνητικά να ακούγονται προσανατολισμένα σε πιο black προορισμούς.

Ξεκινάει με το 8-λεπτο “Ancient Fvck” (τι σεμνότης!) να έχει σαν βάση τι βαρύτητα του μπάσου και το ρυθμό των τυμπάνων και τις κιθάρες να χορεύουν μέσα σε εφέ, με τη φωνή να εναλλάσσεται από Black σε hardcore καλούπια και ήδη νιώθω ότι οι BSW έχουν προοδεύσει και εργαστεί πολύ επάνω στον ήχο τους και ελπίζω αυτό το 22-λεπτο χάσιμο να είναι απλά ο προπομπός μιας πιο ολοκληρωμένης δουλειάς.

Η επιρροή που ασκούν μουσικά οι Neurosis γίνεται πιο εμφανής (“Provider”) σε αυτό το πόνημα των BSW, αλλά χωρίς να ξεχνούν τι βάση του ξεκινήματος τους που είχε σαν στήριγμα το sludge.

Πιάνο ηχεί μόνο του στο “Angelic Exorcism” και ανατριχιάζω με το 8-λεπτο πρελούδιο που δείχνει ότι οι Αμερικανοί έχουν και κλασική παιδεία. Λοιπόν για σοβαρευτείτε και κάντε το όλο αυτό σε μεγαλύτερη κλίμακα. Με ψίχουλα δε ζούμε!

Μπορεί ο καθένας από εσάς να το κατεβάσει δωρεάν από το Bandcamp και να βουτήξει μακροβούτι στο βάλτο τους! 

516

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.