A PERFECT DAY: “A Perfect Day”

Οι A Perfect Day είναι μια σχετικά νέα μπάντα η οποία σχηματίστηκε το 2011 από τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Ιταλών Labyrinth, Andrea Cantarelli

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Cantarelli παρουσίασε τις ιδέες και σκέψεις του στον φίλο του και τραγουδιστή Roberto Tiranti. Η σκέψη ήταν να δημιουργηθεί μια μπάντα βασισμένη πάνω σε hard rock φόρμες με έμφαση στις πιασάρικες μελωδίες και στις δυνατές κιθαριστικές γραμμές. Ο Roberto Tiranti ενθουσιάστηκε και με την προσθήκη του Alessandro Bissa στα drums οι A Perfect Day είναι γεγονός! 

Η μουσική τους είναι μια μίξη rock-hard rock, modern-rock με κάποια proggy περάσματα με τις μελωδίες σε πρώτο φόντο και την εξαιρετική κιθαριστική δουλειά που δίνει μια έξτρα “γεύση” στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορώ να πω πως σαν αποτέλεσμα το “A Perfect Day” είναι αρκετά πρωτότυπο και “ξεχωρίζει” από την μάζα των αναρίθμητων μελωδικών συγκροτημάτων που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στις μέρες μας. Ξεχωρίζει γιατί οι μελωδίες του ξεφεύγουν αρκετά από τα standarts της σύγχρονης μελωδικής σκηνής λόγω των αρκετών στοιχείων που η μπάντα αναμιγνύει και το κάνει με αρκετή μαεστρία. 

Το ομώνυμο εναρκτήριο τραγούδι είναι απλά εκπληκτικό! Πιασάρικο, με δυνατές ενορχηστρώσεις, ρεφραίν που σου κολλάει στο μυαλό με το πρώτο άκουσμα και φανταστική κιθαριστική δουλειά. Στο επόμενο, “Now And Forever”, έχουμε ακόμη ένα highlight! Πιο σκοτεινό, μοντέρνο και mid-tempo αλλά με μια μελωδία που προκαλεί “ρίγος”! Ακούστε επίσης τα “Silent Cry”, “Here We Are Again” και “Waiting On The Edge” και θα κολλήσετε! 

Κλείνοντας θα έλεγα πως οι A Perfect Day έρχονται από το πουθενά για να μας φτιάξουν την μέρα! Σφιχτοδεμένη μπάντα με έναν επαγγελματικό αέρα και κάποια εκπληκτικά τραγούδια οι A Perfect Day  δηλώνουν βροντερό παρών και είναι έτοιμοι να παίξουν στο Champions League της μελωδικής hard rock σκηνής!

438