GEVENDE LIVE @ AN CLUB

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 / An Club

Gevende + Sancho 003 + Circassian 

8  ανοίγουν οι πόρτες

8 ευρώ είναι και η είσοδος

Η συναυλία ξεκινά στις 9  αυστηρά 

 Αγριεμένα  σαπάκια επιστρέφουν από καυτά κλίματα ή αλλιώς η Spinalonga Records παρουσιάζει την επιστροφή των Τούρκων Gevende στην Αθήνα. Μαζί τους οι Sancho  003 και οι Circassian θα συνθέσουν ένα μωσαϊκό ήχων της ανατολικής Μεσογείου,  φιλτραρισμένο από τις μουσικές εμμονές της Δύσης.

Gevende

Με βάση την Κωνσταντινούπολη και με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, οι Gevende  έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο κι έχουν κάνει αίσθηση με τις ζωντανές τους  εμφανίσεις, που βασίζονται στον έντονο συναισθηματισμό και την αυτοσχεδιαστική δεινότητα. Είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν, καθώς πλέκουν δεξιοτεχνικά ψυχεδέλεια, ροκ και τζαζ με την μουσική παράδοση της ευρύτερης Μεσογειακής λεκάνης. Όσοι έζησαν την αξέχαστη συναυλία τους στο AN club τον Απρίλιο του 2008, γνωρίζουν.

Sancho 003

Οι ηλεκτρο-ψυχοτρόποι Sancho 003 -το πειραματικό ντουέτο των Σιώτα, Παντέλη- έχουν κάνει αίσθηση από το 2009 με το καταπληκτικό τους ντεμπούτο We buy gold. Γνωστοί για τις συνεργασίες τους (Αγγελάκας, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης Παπαδόπουλος κ.ά.), οι δυο μουσικοί καταφέρνουν με την χρήση ενός βιολιού και μιας ακουστικής κιθάρας να δημιουργούν έναν μαγευτικό συναισθηματικό κόσμο, χτισμένο πάνω σε μια σειρά από loops και μια πληθώρα ήχων. Συνεργάστηκαν με τη χορευτική ομάδα Sinequanon, με τους οποίους ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αποκύημα αυτής της συνεργασίας, ήταν ο δεύτερος δίσκος τους Muzga, ο οποίος κυκλοφορεί ήδη από την Inner Ear.

Circassian

Κινούμενοι μεταξύ ψυχεδέλειας, ποπ ιδιωματισμών και ανατολίτικων δρόμων, οι Circassian είναι ένα θανατερό psy-ρεμπετο-σερφ γκρουπ από την Αθήνα. Το 2ο EP  θα κυκλοφορήσει σύντομα διαδικτυακά και ελεύθερα με την υποστήριξη της  Spinalonga.

Τσεκάρετε  το short film των Gevende :

Γενικότερα info για τα γκρουπ :

Gevende 
www.gevende.com, www.myspace.com/gevende

Sancho 003
http://www.myspace.com/sancho003, http://sancho003.blogspot.gr/ 

Circassian 
http://www.facebook.com/pages/Circassian/199199250098036

www.spinalonga.net
https://twitter.com/Spinalongarecs

183