ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Biotech (06/03/14) Garden4

Πρώτα από όλα, καταγγέλλω τη διεύθυνση του Κήπου Τέσσερα που δεν προστατεύει τα παρελκόμενα τρόφιμα του ζύθου από τα ακονισμένα νύχια της ομάδας Trailblazer. Που είναι το κράτος να παρέμβει;

Αφού έβγαλα το παράπονο από μέσα μου, ήρθε η ώρα να κάνουμε η δουλειά μας.

Φιλοξενούμενοι της μουσικής σκηνής του Garden4 στο Χολαργό, συμμετέχοντας και αυτοί στο The Trailblazer Unplugged Experiment, οι Biotech με τον εξαιρετικό και πολύπειρο μπασίστα, Κωστή Βήχο στη σύνθεση τους.

Μπαίνοντας στο χώρο και έχοντας ακούσει λίγα πράγματα από το alternative/prog pop/rock των Biotech, βλέπω ένα μουσικό όργανο κτήνος. Vibraphone λέγεται (link) και είναι αυτό που θα αντικαταστήσει στην ακουστική του εμφάνιση, το synth του Στέφανου Ψαραδάκη.

Ο ήχος που βγάζει είναι ξεχωριστός και δίνει ένα έξτρα, όμορφο στοιχείο στο σύνολο κάτω από το ρυθμικό αλάθητο του Βήχου και του τυμπανιστή, Ηλία Καραχάλιου. Η κιθάρα του Ανέστη, αν και κάπου κάπου χανόταν στο ρυθμισμένο ηχητικό “χάος”, είχε ρόλο κλειδί και με την πολύ καλή φωνή της Χρύσας, το συγκρότημα ακουγόταν σαν τους Gathering, την εποχή της Anneke, σε συνδυασμό με την progressive αισθητική του Steven Wilson (Porcupine Tree) και όλα αυτά σε ένα πιο εύπεπτο πακέτο για τον όποιο ακροατή.

Παίζοντας κομμάτια από το ντεμπούτο τους, “Alive We Die” (2012), αλλά και από το επερχόμενο νέο τους album, κράτησαν παρέα για πάνω από μία ώρα στους, δυστυχώς όχι πολλούς παρευρισκόμενους.

Και υπήρχε και ένα ακόμη στοιχείο μουσικής παιδείας, που με έκανε εγκυκλοπαιδικά ακόμα πιο πλήρη, την ώρα που η φίλη τους, Βασιλική, με το πνευστό ανατολίτικης προέλευσης ney (link), εμπλούτισε την ήδη πλούσια μουσική τους. 

Άλλη μια όμορφη Πέμπτη… την ερχόμενη λοιπόν, μαζί μας θα είναι στο Garden4, οι Solar Monkeys.

Biotech setlist
Bide My Time
Arko
Freeze from the sun
Courage
Mothe of inversion
State 3
Spectators
Post me
Relief
Alive he died
Soldiers 1
Soldiers 2
Faith in need
Darkest hour
Alive he died outro

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

410

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.