SEED OF SADNESS

Τα πράγματα έχουν αλλάξει! Παλιά αρκούσε ένα demo με συμπαθητικά κομμάτια και μέτριο ήχο για να βρεις την τύχη σου στο δισκογραφικό χάρτη. Πλέον οι μπάντες, οφείλουν να έχουν ήδη το “πακέτο” προτού αρχίσουν και χτυπούν πόρτες εταιρειών. Αυτό από τη μία προσδίδει περισσότερο βάρος στις πλάτες του εκάστοτε σχήματος, αλλά από την άλλη, κάπως έτσι κυκλοφορούν κατά καιρούς μικροί θησαυροί που, αν και αυτοχρηματοδοτούμενοι, αποδεικνύουν πως άμα το θέλεις πραγματικά, όλα γίνονται. Μια τέτοια περίπτωση αποτελούν και οι Seed of Sadness, με το παρθενικό, ομώνυμο, EP τους, και για αυτό επικοινώνησα με το Μιχάλη (Mike G), ενός εκ των ιδρυτών του group, ώστε να δώσει μια πληρέστερη εικόνα για το τι εστί SoS… 

Καλησπέρα Μιχάλη! Αρχικά θέλω να μου δώσεις ένα mini βιογραφικό των Seed of Sadness…
Γειά σου, Στέφανε! Λοιπόν, οι SoS δημιουργήθηκαν από εμένα και τον Jimmy Nore (σ.σ. guitars) πριν από ένα χρόνο περίπου. Το σημερινό σχήμα αποτελείται από τους Stellaria στα φωνητικά, Jimmy Nore στις κιθάρες, Johny K στα drums και εμένα στο μπάσο! Με τον Γιάννη και τη Στέλλα δέσαμε αμέσως αφού εκτός του ότι είναι φοβερά άτομα, είναι και καταπληκτικοί μουσικοί. Έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτό που κάνουν και ενώ δεν έχουν μεγάλη σχέση με το Metal καταλάβανε αμέσως τι θέλαμε από αυτούς. Αυτήν την περίοδο αναμένουμε τις αντιδράσεις του κόσμου για το EP και σιγά σιγά ξεκινάμε full πρόβες για να είμαστε 100% έτοιμοι αν παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία για live.

Πάντως δεδομένου της μικρής χρονικής περιόδου που είστε μαζί, κινείστε αρκετά γρήγορα! Άλλοι κάνουν χρόνια για να κυκλοφορήσουν μια χούφτα τραγούδια…
Ναι όντως όλα γίνανε αρκετά γρήγορα, αυτή την στιγμή έχουμε 10 τραγούδια έτοιμα και τα περισσότερα τα έγραψε ο Jim τους πρώτους μήνες που βρεθήκαμε!

Το παρθενικό σας EP υπάρχει ήδη προς ακρόαση. Καταρχάς είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα;
Ναι απόλυτα! Ο Bob έκανε τρομερή δουλειά αν και τον δυσκολέψαμε αρκετά. Στην αρχή στα κομμάτια έκανε το mix ο Jim, αλλά δεν μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και αποφασίσαμε ότι πρέπει να αναλάβει την δουλεία επαγγελματίας. Οπότε αν σκεφτείς ότι ο Bob έπρεπε να δουλέψει πάνω σε κάτι που ήδη είχαμε έτοιμο έκανε θαύματα.

Πως ήταν η συνεργασία με τον Bob (σ.σ. Katsionis);
Ο Bob εκτός του ότι έπαιξε keyboards σε όλα τα κομμάτια έκανε και το mix στο studio του (σ.σ. Sound Symetry Studio). Είναι ένας απίστευτος τύπος και 100% επαγγελματίας, έκανε ουσιαστικές και βοηθητικές παρατηρήσεις όταν κάτι δεν του άρεσε ενώ μας έδωσε και άπειρες συμβουλές και tips πάνω στην μουσική και στον χώρο αυτό γενικά. Μακάρι στο μέλλον να μπορέσουμε να συνεργαστούμε ξανά.

Γιατί επιλέξατε να βγάλετε EP αντί μιας ολοκληρωμένης δουλειάς;
Προτιμήσαμε να κάνουμε πιο αργά και σταθερά βήματα. Να δούμε τις αντιδράσεις του κόσμου και αργότερα να δώσουμε όλη μας την ενέργεια σε μια ολοκληρωμένη δουλειά.

Τις συνθέσεις τις γράφετε όλοι μαζί;
Τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα κομμάτια έγραψε ο Jim. Εμάς μας μοιράζει παρτιτούρες και μας κάνει την ζωή εύκολη (γέλια)! Φυσικά έχουμε και το ελεύθερο να αλλάξουμε κάτι που θέλουμε σε αυτά που μας δίνει.

Πως βλέπεις τη female fronted σκηνή στην Ελλάδα, παρότι είναι σε εμβρυακό στάδιο;
Έχουμε αρκετές μπάντες όπως Elysion, Meden Agan, Bare Infinity -ελπίζω να μην σταμάτησαν- και Seduce The Heaven, όπως και καλλιτέχνιδες τύπου Maxi Nil που σίγουρα μπορούν να σταθούν δίπλα σε μεγάλες μπάντες του εξωτερικού. Γενικά το ελληνικό metal έχει πάρει τα πάνω του πιστεύω και στο χέρι μας είναι να πάει πολύ ψηλά.

Υπάρχουν επαφές με εταιρείες αυτήν τη στιγμή;
Το EP μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο σε digital μορφή και αναμένουμε αυτές τις μέρες το cd! Είναι πολύ νωρίς αλλά εάν προκύψει κάτι να είσαι σίγουρος ότι θα το μάθεις αμέσως (γέλια)!

Έχετε κανονίσει τίποτα ζωντανές εμφανίσεις για το άμεσο μέλλον;
Είχαμε μια πολύ πολύ καλή πρόταση άλλα εάν δεν είναι κάτι σίγουρο δεν μπορώ να το βγάλω προς τα έξω. Είμαστε όμως έτοιμοι να παίξουμε όποτε μας το ζητήσουν.

Αν δεν κάνω λάθος, το EP σας διατίθεται δωρεάν και απλά όποιος θέλει, μπορεί να κάνει donate, έτσι;
Ναι μας άρεσε αυτή η ιδέα του bandcamp, όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει τα κομμάτια μας σε πολύ καλή ποιότητα και αν του αρέσει η μουσική μας και θέλει να κάνει donate μπορεί να δώσει όσα θέλει. Για το EP μας σε physical μορφή θα βάλουμε μια συμβολική χρέωση.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη για το (χωρο)χρόνο σου!
Η ευχαρίστηση δικιά μας και πολλά μπράβο Στέφανε που στηρίζεις την ελληνική σκηνή και νέες μπάντες όπως εμάς.

ΥΓ το ομώνυμο EP των Seed of Sadness μπορείτε να το αποκτήσετε πατώντας εδώ

174

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.