BLACK HAT BONES

Το ντεμπούτο τους “High Gain Devil Rockers” μας εξέπληξε ευχάριστα. Το δεύτερο “Born in a Thunder” συνέχισε την παράδοση των ποιοτικών κυκλοφοριών τους και τώρα πριν καλά καλά κλείσει χρόνο έχουμε το νέο ΕΡ “The Ghost Bites Back”. O Bob Μαυρίδης συνομιλεί για όλα αυτά με τον Δημήτρη Μαρσέλο για χάρη του Rockway.gr, εν όψει της παρουσίασης του ΕΡ στο An Club (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

-Καλησπέρα, Bob και καλή χρονιά! Δυο χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη συνομιλία μας, τότε που καμαρώναμε το “High Gain Devil Rockers”, του οποίου η αποδοχή ήταν εξαιρετική. Είχε την ίδια τύχη και το περσινό “Born in a Thunder”;
Πέρασαν γρήγορα πάντως. Νομίζουμε πως το ”Βorn in a Thunder” πήγε καλύτερα,αλλά είναι φρέσκο ακόμη. Θα δούμε σε άλλα δυο χρόνια.

-Πριν συμπληρωθεί χρόνος επιστρέφετε με νέο υλικό στο EP “The Ghost Bites Back”. Αναρωτιέμαι αν είναι ένδειξη νέου full length συντομότερα από όσο περιμέναμε ή κομμάτια που δεν πρόλαβαν να μπουν στο album;
Είναι κομμάτια που γράψαμε μετά το album και επειδή είχαν μια παρόμοια ατμόσφαιρα μεταξύ τους , είπαμε να κάνουμε ένα ΕΡ. Γενικά γράφουμε αρκετά αυτή την περίοδο, οπότε δεν θα αργήσει και το επόμενο full length τόσο. 

-Ποιο είναι αυτό το φάντασμα που γυρνάει εκδικούμενο; Τι του έκαναν και δαγκώνει;
Ίσως κάποιο φάντασμα που στοιχειώνει τις σκέψεις μας, ίσως εμείς όταν γινόμαστε φάντασμα του εαυτού μας, αλλά έχουμε ακόμη δύναμη να ”δαγκώσουμε”. Ο καθένας μπορεί να ακούσει τα κομμάτια, να διαβάσει τους στίχους και να δώσει ότι ερμηνεία θέλει.



-Το εξώφυλλο είναι ένα πορτρέτο αφηρημένης ζωγραφικής. Γιατί επιλέχθηκε αυτή η τεχνοτροπία;
Είχε διαφορετική αντιμετώπιση γενικά όλο το ΕΡ και μουσικά και εικαστικά. Όταν ηχογραφούσαμε τα κομμάτια ,ο μπασίστας μας (Bewild Brother) έφερε αυτή τη ζωγραφιά και άρεσε σε όλους. Είναι ωραίο όταν ο γραφίστας της μπάντας είναι και μέλος της μπάντας, γιατί απλά έχει την εμπιστοσύνη όλων μας και αγκαλιάζει τη μουσική μας με τα σχέδιά του όπως πρέπει.

-Στιχουργικά που κινούνται τα τραγούδια; Τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας αποτελούν έμπνευση ή κάνετε ό, τι μπορείτε για να τα ξεχάσουμε;
Τα προβλήματα της κοινωνίας σίγουρα αποτελούν έμπνευση  από τη μία, από την άλλη βέβαια τα βιώνουμε όλοι καθημερινά, πράγμα που σημαίνει ότι και εμείς οι ίδιοι έχουμε την ανάγκη να τα ξεχάσουμε και να τ’ αφήσουμε πίσω για κάποιες στιγμές. Οι στίχοι του ΕΡ θα λέγαμε πως είναι πιο εσωτερικοί και έχουν να κάνουν με αυτά που υπάρχουν στο μυαλό και την καρδιά μας.

-Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσετε το ΕΡ στους Αθηναίους φίλους σας. Πείτε μας δυο λόγια για εκείνο το βράδυ. Τι να περιμένουμε;
Έχουμε κάμποσο καιρό να παίξουμε στην Αθήνα και θα είναι μαζί με καλούς φίλους ,οπότε το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό. Ελπίζουμε επίσης ο κόσμος να αγκαλιάσει τα νέα κομμάτια.



-Θα κάνετε τσάρκα και σε άλλες πόλεις; Τι πρόγραμμα έχετε για το 2018;
Μετά την παρουσίαση του ΕΡ στο Αn Club θα βγούμε για πρώτη φορά εκτός συνόρων στα πλαίσια ενός mini tour στα Βαλκάνια. Από εκεί και πέρα όσο περισσότερες τσάρκες κάνουμε,τόσο πιο χαρούμενοι θα είμαστε.

-Για να μας μπει καλά η χρονιά θα ήθελα να μας χαρίσετε λίγους από τους καινούργιους σας στίχους…
“You cannot always win , sometimes you have to lose/ Sometimes under your bed you’ll find the monster that you choose”.

205

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.