CRADLE OF FILTH (08/04/11) FUZZ CLUB

Το πρώτο live των Ελλήνων Nightfall μετά από τόσα χρόνια ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη σε μια ήδη πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά. Και αυτό φάνηκε αφού το club ήταν γεμάτο λίγη μόλις ώρα μετά το άνοιγμα της πόρτας.

Οι Nightfall με το νεότερο album τους “Astron Black And The Thirty Tyrants” στάθηκαν ως το ιδανικότερο support συγκρότημα στους Cradle Of Filth. Συνοδοιπόροι ήταν ο τέλειος ήχος, τα videos και φυσικά το κοινό. Όσο βέβαια αφορά το τελευταίο μου προξένησε την έκπληξη ότι υπήρχε μια ανησυχητικά μεγάλη μερίδα που δεν γνώριζε τη μπάντα που παρακολουθούσε. Όμως εννοείται πως οι “πρωινοί” τύποι των μπροστινών σειρών δεν πτοήθηκαν λεπτό και δεν σταμάτησαν να ακολουθούν τους στοίχους του Ευθύμη.

Nightfall

Ακριβώς τρία τέταρτα στάθηκαν άξιοι πάνω στη σκηνή οι Έλληνες black metallers αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα σε ένα ανάμεικτο κοινό. Μιλάμε εδώ για ένα εύρος ηλικίας από 14 έως και 40 (και βάλε). Απ’ ότι κατάλαβα, και αυτό αφορά τους νεότερους, ήρθαν διατεθειμένοι να ακούσουν τους Cradle και μόνο σε σημείο να παραπονιούνται. Λοιπόν αυτοί μόλις πάνε και στη δέκατη συναυλία τους λογικά θα εκτιμήσουν πρώτα την Ελληνική σκηνή και αργότερα την όλη διαδικασία ενός live.

Nightfall

Οι Cradle Of Filth επανόρθωσαν για την πολύχρονη απουσία τους επί Ελληνικού εδάφους. Το setlist τους (90 λεπτών) ήταν προφανώς προσεγμένο και άνετα στεκόταν και ως Best Of. Όλη η μπάντα τα έδωσε όλα και δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Η επαφή που είχε το κοινό με το συγκρότημα ήταν άμεση και θερμή ενώ ο ένας ανταπέδιδε στον άλλο τον ενθουσιασμό.

Nightfall

Όπως και με τους Nightfall έτσι κι εδώ υπήρχαν κάποια προβληματάκια στον ήχο αλλά όχι μετά το μισό του live. Κανένας όμως δεν νοιάστηκε γι’ αυτά, ούτε καν ο Dani όταν έκλεισε το μικρόφωνό του και χάθηκαν μερικοί στίχοι. Η Ashley Ellyllon πίσω από τα πλήκτρα (που πρόσδιδαν τη τέλεια ατμόσφαιρα παρεμπιπτόντως) έντυνε άψογα τα γυναικεία φωνητικά σε κομμάτια όπως “Lilith Immaculate” και “Nymphetamine”.

Nightfall

Οι επιλογές κομματιών του συγκροτήματος επικεντρώθηκαν κυρίως στο παρελθόν με λίγα μόλις κομμάτια από τα δύο νεότερα albums “Godspeed On The Devil’s Thunder” και “Darkly, Darkly, Venus Aversa”.

Cradle of Filth setlist:

  1. Humana Inspired To Nightmare
  2. Heaven Torn Asunder
  3. Funeral in Carpathia
  4. Honey and Suplhur
  5. Lilith Immaculate
  6. Her Ghost In The Fog
  7. Nymphetamine (Fix)
  8. The Principle Of Evil Made Flesh
  9. Under Huntress Moon
  10. Ebony Dressed For Sunset
  11. The Forest Whispers My Name

    Encore

  12. Ave Satani
  13. Cruelty Brought Thee Orchids
  14. The Cult of Venus Aversa
  15. From The Cradle To Enslave

Κείμενο: Παναγιώτης Πετρόπουλος
Photos: Πάνος Ματθαιογιάννης

Nightfall

Nightfall

Nightfall

Nightfall

414