SACRAL RAGE

Με το debut τους, “Illusions in Infinite Void”, οι Sacral Rage έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα ελληνικά metal δρώμενα. Έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικά event έκτοτε, η μπάντα έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία, κάτι που φιλοδοξεί να αποδείξει στο Horns Up festival το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 7 Μαΐου στα Τρίκαλα. Το Rockway.gr επικοινώνησε με την ελπιδοφόρα αυτή μπάντα για να μάθει τα τρέχοντα θέματά της εν όψει του live και γενικά για ό,τι επικρατεί αυτή τη  στιγμή στις τάξεις τους.

Καλησπέρα παιδιά. Κι ας ξεκινήσουμε με την κλασσική ερώτηση. Ποιοι είστε και τι θέλετε από τη ζωή μας;
Είμαστε οι Sacral Rage από Αθήνα. Οπαδοί και εκτελεστές του ακραίου ήχου. Δεν ζητάμε τίποτα από κανέναν. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε. Καλοδεχούμενοι όσοι γουστάρουν μαζί μας.

Ποια είναι η σύνθεση της μπάντας; Έχετε παίξει και σε άλλα group;
Είμαστε οι: Δημήτρης (φωνή), Μάριος (κιθάρα), Βαγγέλης (drums) και Σπύρος (μπάσο). Ο Δημήτρης τραγουδούσε στους Outcry, ο Μάριος έχει παίξει στο παρελθόν με Overcast και Convixion μεταξύ άλλων. Ο Βαγγέλης έχει το πιο βεβαρημένο βιογραφικό. Μερικές από τις μπάντες που παίζει / έπαιζε είναι οι: Chainsaw, Necrovorous, Embrace of Thorns, Resurgency, Saboter. Ο Σπύρος έχει παίξει με Mentally Defiled και Accelerator.

Πώς θα ονομάζατε το είδος μουσικής που παίζεται εσείς οι ίδιοι και τι ήταν αυτό που σας έλκυσε σε αυτό το στιλ;
Μας είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε μια ταμπέλα στη μουσική μας. Οι επιρροές είναι πάρα πολλές για να έχουμε κάτι το συγκεκριμένο στο αποτέλεσμα. Μια γενικότερη ταμπέλα θα μπορούσε να είναι technical power / thrash.Τώρα τι μας ελκύει σε αυτό που παίζουμε; Τα πάντα. Είναι αυτό που βγαίνει από μέσα μας και αυτό που θέλουμε να παίζουμε. Δεν κάνουμε ποτέ εκπτώσεις αν δεν μας αρέσει κάτι, οπότε είμαστε απόλυτα δεμένοι με το αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι επιρροές σας ως μπάντα ή ατομικά τα ακούσματά σας;
Όπως σου έλεγα πιο πριν είναι πάρα πολλές και από πάρα πολλά ήδη. Ενδεικτικά μερικά συγκροτήματα είναι οι: Death, Atheist, Mercyful Fate, Crimson Glory, Voivod, Coroner. 

Πόσο δύσκολο είναι κατά τη γνώμη σας να εξαπλώσει μια μπάντα το όνομά της στη σημερινή εποχή της υπερπροσφοράς;
Είναι αρκετά δύσκολο με τέτοια υπερπληροφόρηση να ξεχωρίσεις. Σίγουρα η καλή μουσική βοηθάει, αλλά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και τα μέσα προβολής και προώθησης της (εταιρεία, διανομή, live στο εξωτερικό, διαφήμιση κλπ.). Για την χώρα μας ειδικά όλα τα παραπάνω είναι ακόμη πιο δύσκολα σε σχέση με συγκροτήματα της κεντρικής ή της βόρειας Ευρώπης. Κάτι που φαίνεται πως σιγά – σιγά μετά από πολύ προσπάθεια από τα ελληνικά συγκροτήματα είναι κάτι που αρχίζει να αλλάζει. Όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και κάνεις δεν σου εγγυάται πως θα ξεχωρίσεις ακόμα και να έχεις καλή μουσική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα συγκρότημα θα πρέπει να μένει πιστό στο σκοπό και στόχο του. 

Πώς βλέπεις την εγχώρια σκηνή μας; Και πώς βλέπεις τα πράγματα γενικά σε αυτόν τον ήχο, είτε εσωτερικά είτε στο εξωτερικό; Υπάρχει μέλλον;
Η σκηνή γίνεται ολοένα μεγαλύτερη και καλύτερη. Σημαντικά ονόματα, με διεθνή αναγνώριση πλαισιώνουν πλέον κάθε παρακλάδι του metal. Το επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητο. Το μόνο που έχει απομείνει για να κατακτηθεί είναι και η αναγνώριση από τους θεσμικούς φορείς του metal. Εκτός από την αναγνώριση των οπαδών που υπάρχει ήδη πρέπει να αρχίσουν και οι μεγάλες εταιρείες να εμπιστεύονται πιο εύκολα συγκροτήματα από Ελλάδα και να αρχίσουμε να βλέπουμε και συμμετοχές ελληνικών συγκροτημάτων σε μεγάλα festival. Πιστεύω πως αν δεν τα παρατήσουμε τώρα και συνεχίσουμε όλα τα συγκροτήματα την σκληρή προσπάθεια, θα γίνει και αυτό με την ώρα του.

Υπάρχει κάποια μπάντα που να ξεχωρίζεις και θα πρότεινες στο κοινό;
Μερικές από τις μπάντες που θα πρότεινα, σχετικά νέες, που πιστεύω πως κάνουν κάτι το δικό τους και με άποψη είναι οι: Doomocracy, The Temple, Hail Spirit Noir, Ravencult, Solitary Sabred, Dead Congregation, Saboter, Wrathblade, Convixion.

Στις 6 Μαΐου θα εμφανιστείτε στο “Horns Up Festival” μαζί με άλλες πολύ ελπιδοφόρες εγχώριες μπάντες, ένα event που γίνεται με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων της πόλης των Τρικάλων. Πως προέκυψε η συμμετοχή σας και τι γνώμη έχεις για τα υπόλοιπα ονόματα με τα οποία θα μοιραστείτε το σανίδι;
Η συμμετοχή μας ήταν πολύ απλή. Μας έκανε την πρόταση ο Χρήστος, ένας εκ των διοργανωτών και λόγω της φιλικής μας σχέσης και της φύσης του fest δεχτήκαμε. Προσπαθούμε να στηρίζουμε όσο μπορούμε τέτοιες ενέργειες, είτε σαν μπάντα είτε σαν οπαδοί. Ανάμεσα στα συγκροτήματα έχουμε κάποιους πολύ καλούς μας φίλους που είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε την σκηνή μαζί τους αλλά και άλλα που δεν έχουμε καμία σχέση ούτε προσωπική ούτε και μουσικά. Όπως και να ‘χει, όλο αυτό δημιούργει κάτι το ξεχωριστό από μόνο του. 

Έχετε να ανακοινώσετε κάτι νέο; Ενδεχομένως κάποια full length δουλειά;
Δουλεύουμε αρκετά πάνω σε νέο υλικό. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε έτοιμη νέα κυκλοφορία. Ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε για κάποια live που έχουμε στο εξωτερικό.

Αυτά είχα να ρωτήσω παιδιά, ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία εν όψει της εμφάνισής σας. Η τελευταία κουβέντα προς τους αναγνώστες του Rockway.gr, δική σας.
Σε ευχαριστούμε Rockway.gr! Περιμένουμε να δούμε όσους περισσότερους γίνεται σε αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια του Horns Up Festival. Support your local scene! – Support the underground!

267

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1175 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.