ALDARIA: “Land Of Light”

Aldaria… Ή μάλλον Frode Hovd’s Aldaria… Όπως λέμε δηλαδή Tobias Sammets’ Anantasia.

Το πιάσατε; Εεεε; (κλείνω ματάκι)

Ναι ρε γατόνια… Μπράβο σας. Ακριβώς αυτό που σκεφτήκατε είναι. Μία power metal opera, με ένα σκασμό καλεσμένους. Και μπορεί αυτός εδώ ο Νορβηγός να μην έχει τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες του Γερμανού ομολόγου του αλλά έχει καταφέρει να μαζέψει κάποια καλά ονόματα, μεταξύ των οποίων οι Fabio Lione (Rhapsody Of Fire, voc), Todd Michael Hall (Riot V, voc), Rick Altzi (Masterplan, voc), Mathias Blad (Falconer, voc), Jonas Heidgert (Dragonland, voc), Jimmy Hedlund (Falconer, guit.), Roland Grapow (Masterplan, guit.), Mike LePond, (Symphony X, bass), Uli Kusch (ex Helloween, dr.).

Όπως εύκολα μπορεί ο καθένας να φανταστεί από τα ονόματα, έχει “κλειδώσει” και το μουσικό είδος. Ευρωπαϊκό power metal όπως το δημιούργησαν οι Helloween κι όπως το μετουσίωσαν σε όπερα οι Avantasia. Πλούσιο, κιθαριστικό αλλά και συμφωνικό, τίγκα συναισθηματικό αλλά κι επικό. Με τα πομπώδη τραγούδια του σαν το “Another Life”, τους κιθαριστικούς καλπασμούς του “Guardians Of The Light”, τις απαραίτητες δίκασες του “Where Reality Ends” αλλά και τις όμορφες μπαλάντες με τα πλήκτρα στο κυρίως μέρος τους και το ηλεκτρικό μπάσιμο στο ρεφραίν με την απαραίτητη εναλλαγή αντρικών-γυναικείων φωνητικών (“Sands Of Time”, “Trail Of Tears”).

Χιλιοπαιγμένο; Ναι. Αλλά δε με νοιάζει. Το “Land Of Light” είναι ποιοτικότατο, σωστό και δουλεμένο. Εμένα η προσπάθεια του Frode Hovd και των καλεσμένων του με έπεισε. Μελωδικό power metal από το πάνω ράφι.

Και να σας πω κάτι τελευταίο που δεν ενδιαφέρει κανέναν; Είμαι μπαλαντάκιας έτσι και αλλιώς, αλλά αυτό το “Sands Of Time” το αγαπώ σε κάθε ακρόαση και περισσότερο. Να ένα στανταράκι για να γράψω κασέτα με μπαλάντες. Τώρα, το πού θα την δώσω, είναι άλλη κουβέντα. Είμαι και παντρεμένος ρε γαμώτο.

525