NEUROSIS: “Live at Roadburn 2007”

Θα είμαι σύντομος. Οι Neurosis αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα των τελευταίων 20 χρόνων και η προσφορά τους στις τάξεις των post metal συγκροτημάτων είναι αδιαμφισβήτητη.

Τρία περίπου χρόνια πριν, στα πλαίσια των εμφανίσεών τους για το “Given to the Rising” album, είχαν παίξει στο Roadburn Festival, καθηλώνοντας για μια ακόμη φορά το κοινό. Το συγκεκριμένο live ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες υπό τον απλό και λιτό τίτλο “Live at Roadburn 2007”. Εννέα κομμάτια από τις 4 τελευταίες δουλειές των Neurosis (συγκεκριμένα, 4 από το “Given to the Rising” του 2007, 3 από το “The Eye of Every Storm” του 2004, 1 από το “A Sun that Never Sets” του 2001, και 1 από το “Times of Grace” του 1999) συνολικής διάρκειας πάνω από 70 λεπτά περιμένουν τους λάτρεις της μπάντας, σε μια απολαυστική και πάνω από όλα ποιοτική live κυκλοφορία. Φυσικά, είναι δύσκολο μέσω του cd να γίνει σαφές το συναίσθημα και το μεγαλείο μιας εμφάνισης των Neurosis, μιας και η μουσική τους έχει ως σκοπό να ταξιδέψει το κοινό και όχι μονάχα να το ψυχαγωγήσει. Σε αναμονή λοιπόν του νέου τους αριστουργήματος, το “Live at Roadburn 2007” θα γεμίζει μουσικά τις επόμενες μέρες μου.


437

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1401 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.