AGHAST!: “Something Else; Something Rotten” EP

Αυτά τα αγγλάκια ομολογώ ότι τα συμπάθησα από την αρχή.

Ο λόγος για τους λονδρέζους Aghast!, μια τετραμελής μπάντα σύγχρονου death metal (το οποίο έχει τα φόντα να το χαρακτηρίσεις και prog death) που από το 2006 που δημιουργήθηκε, έχει επιδοθεί στην κυκλοφορία αρκετών EP (έκτο μαζί μ’ αυτό παρακαλώ), με μόλις ένα full LP – πολύ καλό –  στο ενεργητικό της πριν δυο περίπου χρόνια, το “All The Rage”.

Το “Something Else; Something Rotten” αποτελείται από τρία νέα κομμάτια και το πακέτο συμπληρώνεται από πέντε διαφορετικά remix τους, ηλεκτρονικής φύσεως.

Εξαιρετικά κομμάτια και τα τρία τους, σχετικά αυθεντικής προσωπικότητας, με το “King Bitch” να μου φέρνει στο νου τους πολυαγαπημένους μου Threat Signal, το “Something Else” τους επίσης λατρεμένους μου Darkest Hour / The Black Dahlia Murder και το “Laid Out In Red” να εμπεριέχει ψήγματα δομημένου grindισμού συμπλεκόμενου με τεχνικό thrash. Τα δε remix επίσης επιτυγχάνουν στον ρόλο τους και έχουν λόγο ύπαρξης, κάνοντας τις συνθέσεις προσιτές σε ακροατές που δεν αντέχουν ίσως την τόση βαρβαρότητα που επικρατεί στην original μορφή τους ή σε ακροατές που έλκονται από dance floor ηχοτόπια.

Κάτω από έναν πολύ καλό ήχο, το νέο EP των Aghast! μου άρεσε πολύ. Δεν είναι κάτι το τόσο επαναστατικό αλλά σίγουρα ακούγεται φρέσκο και αποτελεί μια καλή πρόταση για όσους αρέσκονται στους εικαστικούς πειραματισμούς. Θα τους παρακολουθώ, προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς.

www.aghastmetal.com
http://aghastkvlt.bandcamp.com

472

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.