SKULL KORAPTOR

Το δυναμικό τρίο των Skull Koraptor αποτελεί  έναν από τους κύριους εκπροσώπους της Thrash Metal σκηνής εν Ελλάδι και το ντεμπούτο τους EP “Dead Ahead” που κυκλοφόρησε το 2014, έχει αποσπάσει λίαν θετικές κριτικές και έχει δημιουργήσει τόσο μια αναγνωσιμότητα, αλλά και ένα πυρήνα πιστών ακροατών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν και “χτυπηθούν” μαζί τους, στο επικείμενο την Παρασκευή 7/10, όπου ανοίγουν για τους Destroyer 666 στο Κύτταρο (Δελτίο Τύπου). Παρουσιάζονται στο rockway.gr, μιλούν για τη δουλεία τους και τα σχέδιά τους.

Σας καλωσορίζουμε στον φιλόξενο χώρο του rockway.gr και θα θέλαμε να συστηθείτε στο κοινό με λίγα λόγια για εσάς.
Οι Skull Koraptor είναι μια Thrash Metal μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκε τα τέλη του 2011 από τον Νικόλα Πρίφτι (Lead Guitar) και Αλέξανδρο Μπουλαι (ex-Bass Guitar). Το 2013 με σταθερό line up Γιάννης Σαβόγλου (Vocals & Rhythm Guitar) και Θοδωρή Σταματιάδη (ex-Drums), κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας EP “Dead Ahead” τον Μάιο του 2014. Αυτή την περίοδο τελειώνουμε τις ηχογραφήσεις του πρώτου Full-Length δίσκου μας έχοντας ένα καινουργιο μέλος στην μπάντα, τον Γιώργο Μαργέτη (Drums).

Ο σκληρός ήχος στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Metal χώρος άργησε να αναπτυχθεί, όμως τα τελευταία χρόνια γίνονται κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτες προσπάθειες. Πως βλέπετε την εξέλιξη της εγχώριας σκηνής και ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στην ανάπτυξή της;
Γενικά η εγχώρια σκηνή εξελίσσεται αρκετά με τον καιρό και σε αυτό συνέβαλαν τα διάφορα φεστιβάλ που γίνονται, όπου περιοδικά και sites τα προμοτάρουν. Επίσης το ότι πολλά studio αναβαθμίζονται με τον καιρό, έτσι ώστε ο ήχος και η παραγωγή να είναι καλύτερη, όπως και η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν τα άτομα την μπάντα τους και θέλουν να βγάλουν κάτι καλό.

Ποιες επιρροές κουβαλάτε στις πλάτες σας, με τι μουσικές χτίσατε το μουσικό σας background;
Σίγουρα στις επιρροές μας είναι οι Big 4 (Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax) όσο επίσης και οι Testament, Sepultura, Exodus. Γενικά μας αρέσει να προσθέτουμε μελωδίες στα κομμάτια μας και να βγάζουν μια επιθετικότητα.

Το ντεμπούτο σας κυκλοφόρησε το 2014 κι έτυχε θερμής κριτικής κι αναγνώρισης στη metal κοινότητα. Έχετε στα σκαριά κάτι νέο;
Φυσικά και έχουμε αλλά δεν μπορώ ακόμα να πω κάτι γι αυτό. Ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας στο κοντινό μέλλον.

Τι feedback έχετε από τις ζωντανές σας εμφανίσεις, ποια σχέση έχει αναπτυχθεί με το κοινό;
Μας αρέσει πάρα πολύ να παίζουμε Live, είναι μοναδική η εμπειρία, μέσα στην ενέργεια και την αδρεναλίνη.  Όταν βλέπουμε ότι αυτό που κάνουμε αρέσει και στο κοινό τότε έχουμε και καλύτερη επικοινωνία μαζί του.

Ο δυναμισμός που βγαίνει στις Live εμφανίσεις σας πλαισιώνεται από ένα δυναμικό στίχο που αν εμβαθύνει κάποιος θα διαπιστώσει ότι αντλείται κυρίως από βιωματικές και προσωπικές εμπειρίες – αδιέξοδα. Ποιος ο ρόλος του στίχου και από που αντλείται η θεματολογία του;
Ο ρόλος του στίχου είναι πολύ βασικός στα κομμάτια μας, μιας και μπορούμε να εκφραστούμε μέσα από αυτόν. Γενικά μιλάμε από προσωπικές εμπειρίες, για το πως έχουν τα πράγματα τριγύρω μας και ότι άλλο βλέπουμε που επηρεάζει την κοινωνία.

Ποιες οι καθημερινές σας δυσκολίες ως ένα thrash metal σχήμα; Με τι ασχολείστε πέρα από τη μουσική;
Πιστεύω πως όπως και σε κάθε άλλη μπάντα το οικονομικό είναι ένα θέμα που μας θίγει όλους. Πέρα από την μουσική ασχολούμαστε με διάφορα χόμπι και διάφορες δουλειές ο καθένας, αλλά και  με τις σπουδές μας που και που (γέλια)…

Σίγουρα η προοπτική του εξωτερικού βρίσκεται στο μυαλό σας. Έχετε δεχτεί προτάσεις; Είναι κάτι που σας απασχολεί έντονα;
Δεν έχουμε δεχτεί καμία πρόταση ακόμα, αλλά σίγουρα θέλουμε να βγούμε προς τα έξω και αν μας δινόταν ποτέ η παραμικρή ευκαιρία, θα την αρπάζαμε.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Κύτταρο θα ανοίξετε την συναυλία των  DESTROYER 666. Τι να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από αυτό το live και ποια τα σχέδιά σας για το χειμώνα;
Να περιμένει ένα δυνατό Live, με πολύ ενέργεια και αρκετά καινούργιο υλικό από τον επερχόμενο μας δίσκο. Τα σχέδια μας για τον Χειμώνα είναι να κυκλοφορήσουμε τον Full-Length δίσκο μας και να ξεκινήσουμε τον δεύτερο μιας και έχουμε είδη αρκετό υλικό.

288

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.