LIZZY BORDEN: Συμφωνία με την Metal Blade Records

Το όνομα του αμερικανού τραγουδιστή Lizzy Borden και της φερώνυμης μπάντας του είναι γνωστό εδώ και τρείς δεκαετίες, όσο δηλαδή δισκογραφεί, δημιουργώντας album θεατρικού heavy metal, όπως τα κλασσικά “Love You to Pieces” και “Master of Disguise”, έχοντας αποκτήσει ένα σεβαστό status στην metal κοινότητα.

Για άλλη μια φορά ο Lizzy κάνει το επόμενό του βήμα, εννιά ολόκληρα χρόνια μετά το “Appointment With Death” του 2007, ανακοινώνοντας μια νέα δουλειά, η οποία θα είναι και η πρώτη με solo χαρακτήρα, μέσω της Metal Blade (η οποία ήταν αυτή που τον υποστήριξε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του) και μια περιοδεία, μέσα στο έτος που διανύουμε, με μια εντελώς ανανεωμένη μπάντα πίσω του.

Ο ίδιος ο Lizzy Borden σχολιάζει:

“Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που υπέγραψα πάλι με την ίδια εταιρεία μέσω της οποίας ξεκίνησαν όλα αυτά, τόσα χρόνια πριν. Είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα να ξαναδουλέψω με τον Brian Slagel και όλη την οικογένεια της Metal Blade. Ήταν το σπίτι μου και για τα έξι full length studio albums – με το νέο album έβδομο – και το ξεκίνημα μια νέας ακολουθίας δίσκων που θα επακολουθήσουν.

Τα τελευταία χρόνια είχα εστιάσει στην live δραστηριότητα, προωθώντας το metal μου σε όλον τον κόσμο. Τώρα νοιώθω ότι είναι η σωστή στιγμή να πατήσω πάλι το κουμπί της επανεκκίνησης. Πίσω στην τέχνη της σύνθεσης. Γυρίζοντας τον κόσμο και γνωρίζοντας νέους φίλους, οι Lizzy Borden έδειξαν αναζωογονημένοι και το νέο album θα γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον της μπάντας.

Τα album που θα επακολουθήσουν, θα παρουσιαστούν ως solo δουλειές μου, όπως άλλωστε κατ’ ουσίαν συνέβαινε και στο παρελθόν. Θέλω να δουλέψω με πολλούς αναγνωρισμένους καλούς μουσικούς και φίλους, όπως και με μερικά άγνωστα ακόμη ταλέντα που είχα την τύχη να ανακαλύψω στο παρελθόν. Ελπίζω όλοι οι φίλοι των Lizzy Borden που μας ακολουθούσαν από την αρχή και όλοι οι νεώτεροι που μας ανακαλύπτουν τώρα, να είναι μαζί μου και στο επόμενο κεφάλαιο. Είμαι εμπνευσμένος, ενθουσιασμένος και πανέτοιμος να ξεκινήσω.”

83