MAJESTY OF REVIVAL: “Timeless”

Η περιέργεια, μερικές φορές μπορεί να σε οδηγήσει σε κάτι καλό, αξιόλογο. Το νέο album “Timeless”, των Ουκρανών Majesty Of Revival, ήταν η καινούργια μου “ανακάλυψη” λόγω αυτού του “ελαττώματός” μου.

Οι Ουκρανοί progressive/power metallers, δημιουργήθηκαν το 2009 και μέχρι σήμερα έχουν να επιδείξουν ένα demo, δύο EPs και τρία albums, τα “Through Reality” του 2012, “Iron Gods” του 2013 και “Dualism” του 2016. Το “Timeless”, είναι η τέταρτη full length δουλειά της μπάντας.

Ακούγοντας για πρώτη φορά το “Timeless”, πέρα από τα προφανή progressive στοιχεία του ήχου τους, μπορείς να “αφουγκραστείς” τη heavy πλευρά της μπάντας, κάποια alternative rock σημεία, κάποια power “περάσματα”, όπως και κάποιες groove metal “πινελιές”. Προφανώς και ανήκει στη νέα “γενιά” του metal, αλλά οι βάσεις του βρίσκονται στις εποχές όπου το progressive metal μεσουρανούσε, με “πρωτεργάτες” μπάντες όπως οι Dream Theater, Fates Warning, Symphony X, Shadow Gallery κ.α.

Το “power-ίζων”, “Destroy Space”, το alternative “Void”, το ψυχεδελικό “Consciousness Beyond”, το brutal “Doppelganger”, είναι μερικά από τα αριστουργηματικά “κομψοτεχνήματα” του δίσκου. Είναι αυτά, που δείχνουν ότι η μπάντα θέλησε να δημιουργήσει μια “έκθεση τέχνης” με θέμα το progressive metal του σήμερα, με το ρόλο της “γκαλερί” να την παίζει το “Timeless”.

Ιδιαίτερη αναφορά, πρέπει να γίνει στα δύο κομμάτια-ύμνους του progressive ήχου. Και δεν είναι άλλα, από τα “S7” και το ομώνυμο “Timeless”. Εδώ, νομίζω ότι οι Majesty Of Revival ξεπέρασαν κατά πολύ τον εαυτό τους, χαρίζοντάς μας δύο ανεπανάληπτες στιγμές. Ειδικά στο “Timeless”, θα τολμήσω να πω (χωρίς όμως να τους συγκρίνω) ότι “αγγίζουν” τους θρύλους Dream Theater.

Συνολικά, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα albums στο χώρο του και νομίζω ό,τι καλύτερο έχει κάνει η μπάντα μέχρι τώρα. Οι συνθέσεις, η ενορχήστρωση, τα riffs και τα εξωπραγματικά solos του, δείχνουν τη διάθεση και την προσήλωση των Majesty Of Revival στο σκοπό τους. Σίγουρα, με τέτοια albums η σκηνή του metal πρέπει να αισθάνεται σιγουριά για ένα ευοίωνο μέλλον. Και εμείς τυχεροί, που ζούμε στην εποχή που συμβαίνει.

https://www.facebook.com/majestyofrevival/

523

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.