MY DYING BRIDE: “Feel The Misery”

Για μια ακόμη φορά, οι πρωτοπόροι του funeral doom My Dying Bride κατάφεραν να με γεμίσουν θλίψη. Ένιωσα τη μιζέρια, όπως δηλώνει και ο τίτλος του album.

Ξεκινώντας με το σπαρακτικό “And my Father left Forever” (το οποίο με κομματιάζει κυριολεκτικά) συνεχίζουν τη δουλειά την οποία ξέρουν να κάνουν καλά. Δημιουργούν στενάχωρη ατμόσφαιρα μουσικής σε κυρίως μεγάλης διάρκειας κομμάτια, τα οποία είναι τόσο έξυπνα που σε κάνουν να θέλεις να επαναλάβεις το 9λεπτο ξανά και ξανά. Το εξώφυλλο με το εκκλησιαστικό βιτρό, σε προδιαθέτει για μία ώρα μουσικής κατάνυξης, που λίγοι μπορούν να προσφέρουν στο μουσικό στερέωμα, με τόσο μεγάλη ευκρίνεια.

Το βιολί εξαρχής, κρατάει ένα σημαντικό κομμάτι της δημιουργικής αυτής απαισιοδοξίας, σε ένα συγκρότημα που έβαλε το όργανο αυτό καλά μέσα στον metal εγκέφαλο.

Η μελωδική φωνή του Aaron σκληραίνει στο “To Shiver in Empty Halls” συνδέοντας το νέο album και με την death metal παράδοση που έχουν σαν θεμέλιο οι MDB. Στη συνέχεια, “Α Cold New Curse” με την κιθάρα να κλαίει πάνω από τα αργά τύμπανα και τη φωνή να θυμώνει κάθε λίγο, ώσπου ξεκινάει το ομώνυμο hit του album, το οποίο θα σταθεί ως η μεγάλη στιγμή του δίσκου, έχοντας μάλιστα ήδη και video clip.

Κομμάτια σαν το “A Thorn of Wisdom” με τα πλήκτρα να αιωρούνται πίσω από τα τύμπανα και τη φωνή, οι MDB δείχνουν το πόσο έμπειροι τραγουδοποιοί είναι και ότι αυτό το είδος του metal μόνο να κερδίσει έχει από την ευφυΐα τους.

“I celebrate my skin” και ξέρω ήδη τι θα ακούω όταν χειμωνιάσει… Τα πλήκτρα γυρνούν ξανά και το “I almost loved you” με πάει πίσω σε εποχές που στις συλλογές που έγραφα στα κορίτσια είχε ένα τέτοιο τους κομμάτι.

Το κλείσιμο “Within A sleepung forest” δεν ξεφεύγει και αυτό από την κλασική δομή των MDB, οπότε καταλήγουμε στο αν είσαι οπαδός τους, παραγγέλνεις. Αν δεν είσαι, άκου προσεκτικά, ψάξε το παρελθόν σου και θα βγεις κερδισμένος.

Μπορεί να μη με συγκλόνισε και ενθουσίασε όσο το “A map of all our failures”, αλλά είναι ένα δείγμα της σκοτεινής τους παντοδυναμίας!

465

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.